Drobiowe klopsy.

m7
Drobiowe klopsy.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Stary sprawdzony przepis.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg pierś kurczaka

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżecz. kasza manna

1 szt. cebula

1 szt. sos pomidorowy łowicz

Przygotowanie


Mięso,cebulę zmielić przez maszynkę.

Dodać jajka, kaszę oraz przyprawy.

Zagnieść na jednolitą masę.

Formujemy małe klopsiki i gotujemy w osolonej wodzie ok 15 min. Przyrządzamy sos i polewamy nim klopsy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

530

kcal

Białka

79

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły