Drobiowe kieszonki z fetą i koperkiem
m7
Smaczne kieszonki na obiad, nawet dziecko będzie zachwycone.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
401
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne kieszonki na obiad, nawet dziecko będzie zachwycone.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
40 woda mineralna gazowana
4 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka koper ogrodowy
3 łyżka olej słonecznikowy
1 łyżka nać pietruszki
10 dag. bułka tarta
5 dag. mąka pszenna tortowa
20 dag. feta
Przygotowanie
Pierś z kurczaka dzielimy na porcje. Każdą z porcji nacinamy tak, żeby postała kieszonka.
Mięso oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Fetę rozdrabniamy widelcem i mieszamy z posiekanym drobniutko koperkiem.
Tak przygotowany farsz z fety nakładamy do kieszonek, spinamy je wykałaczką.
Kieszonki obtaczamy w mące, następnie w jajku wymieszanym z wodą mineralną( można jej dodać nieco mniej) i suszoną natką pietruszki, następnie obtaczamy w bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kieszonki z obu stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
401
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.