Drobiowe kieszonki z fetą i koperkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Drobiowe kieszonki z fetą i koperkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976851724.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne kieszonki na obiad, nawet dziecko będzie zachwycone.
0
0 / 0
Smaczne kieszonki na obiad, nawet dziecko będzie zachwycone.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
40 woda mineralna gazowana
4 szczyp. sól, pieprz
2 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka koper ogrodowy
3 łyżka olej słonecznikowy
1 łyżka nać pietruszki
10 dag. bułka tarta
5 dag. mąka pszenna tortowa
20 dag. feta
Przygotowanie
Pierś z kurczaka dzielimy na porcje. Każdą z porcji nacinamy tak, żeby postała kieszonka.
Mięso oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Fetę rozdrabniamy widelcem i mieszamy z posiekanym drobniutko koperkiem.
Tak przygotowany farsz z fety nakładamy do kieszonek, spinamy je wykałaczką.
Kieszonki obtaczamy w mące, następnie w jajku wymieszanym z wodą mineralną( można jej dodać nieco mniej) i suszoną natką pietruszki, następnie obtaczamy w bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kieszonki z obu stron na złoty kolor.