Drobiowe kieszonki z fetą i koperkiem

m7
Drobiowe kieszonki z fetą i koperkiem

0

0 / 0

Smaczne kieszonki na obiad, nawet dziecko będzie zachwycone.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

40 woda mineralna gazowana

4 szczyp. sól, pieprz

2 łyżecz. przyprawa do kurczaka

1 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka koper ogrodowy

3 łyżka olej słonecznikowy

1 łyżka nać pietruszki

10 dag. bułka tarta

5 dag. mąka pszenna tortowa

20 dag. feta

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka dzielimy na porcje. Każdą z porcji nacinamy tak, żeby postała kieszonka.

2

Mięso oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Fetę rozdrabniamy widelcem i mieszamy z posiekanym drobniutko koperkiem.

3

Tak przygotowany farsz z fety nakładamy do kieszonek, spinamy je wykałaczką.

4

Kieszonki obtaczamy w mące, następnie w jajku wymieszanym z wodą mineralną( można jej dodać nieco mniej) i suszoną natką pietruszki, następnie obtaczamy w bułce.

5

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kieszonki z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

401

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły