Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem

m7

Ryba nieco inaczej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
259
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ryba nieco inaczej.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg dorsz świeży
5 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. przyprawa do ryb
1 szt. czosnek
1 szt. cebula
2 łyżka koper ogrodowy
3 łyżka sok z cytryny
2 łyżka oliwa z oliwek
5 łyżka chrzan krakus
Przygotowanie
Rybę rozmrozić, podzielić na porcje, oprószyć solą pieprzem, przyprawą do ryb, następnie skropić sokiem z cytryny.
Cebulę, czosnek i koperek drobniutko posiekać. Chrzan wymieszać z oliwą.
Odrobiną oliwy posmarować naczynie żaroodporne, ułożyć w nim porcje ryby, posmarować je tartym chrzanem, posypać cebulą, czosnkiem i posiekanym koperkiem.
Rybę zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20- 25 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
259
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.