Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem

m7
Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem

1

0 / 0

Ryba nieco inaczej.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg dorsz świeży

5 szczyp. sól, pieprz

0.50 łyżecz. przyprawa do ryb

1 szt. czosnek

1 szt. cebula

2 łyżka koper ogrodowy

3 łyżka sok z cytryny

2 łyżka oliwa z oliwek

5 łyżka chrzan krakus

Przygotowanie


1

Rybę rozmrozić, podzielić na porcje, oprószyć solą pieprzem, przyprawą do ryb, następnie skropić sokiem z cytryny.

2

Cebulę, czosnek i koperek drobniutko posiekać. Chrzan wymieszać z oliwą.

3

Odrobiną oliwy posmarować naczynie żaroodporne, ułożyć w nim porcje ryby, posmarować je tartym chrzanem, posypać cebulą, czosnkiem i posiekanym koperkiem.

4

Rybę zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20- 25 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły