Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692895.jpeg&w=3840&q=75)
Ryba nieco inaczej.
1
0 / 0
Ryba nieco inaczej.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg dorsz świeży
5 szczyp. sól, pieprz
0.50 łyżecz. przyprawa do ryb
1 szt. czosnek
1 szt. cebula
2 łyżka koper ogrodowy
3 łyżka sok z cytryny
2 łyżka oliwa z oliwek
5 łyżka chrzan krakus
Przygotowanie
1
Rybę rozmrozić, podzielić na porcje, oprószyć solą pieprzem, przyprawą do ryb, następnie skropić sokiem z cytryny.
2
Cebulę, czosnek i koperek drobniutko posiekać. Chrzan wymieszać z oliwą.
3
Odrobiną oliwy posmarować naczynie żaroodporne, ułożyć w nim porcje ryby, posmarować je tartym chrzanem, posypać cebulą, czosnkiem i posiekanym koperkiem.
4
Rybę zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20- 25 minut.