Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym
m7
Dobra alternatywa dla smażonej rybki.
0
0 / 0
Dobra alternatywa dla smażonej rybki.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg dorsz świeży
5 szcz. sól, pieprz
1 szt. czosnek
1 szt. cebula biała
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka keczup
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka koper ogrodowy
Przygotowanie
1
Rybę po rozmrożeniu pokroić na porcje.
2
Skropić je sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym( posmarowanym oliwą).
3
Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z keczupem i oliwą.
4
Rybę posmarować( można polać) mieszanką pomidorową, następnie posypać cebulą, czosnkiem i koperkiem.
5
Zapiekać przez 20- 25 minut w temp. 200 stopni.