Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

m7
Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

0

0 / 0

Dobra alternatywa dla smażonej rybki.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg dorsz świeży

5 szczyp. sól, pieprz

1 szt. czosnek

1 szt. cebula biała

3 łyżka sok z cytryny

3 łyżka keczup

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka koper ogrodowy

Przygotowanie


1

Rybę po rozmrożeniu pokroić na porcje.

2

Skropić je sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym( posmarowanym oliwą).

3

Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z keczupem i oliwą.

4

Rybę posmarować( można polać) mieszanką pomidorową, następnie posypać cebulą, czosnkiem i koperkiem.

5

Zapiekać przez 20- 25 minut w temp. 200 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

253

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły