Dorsz z piekarnika - szybko znika

konkurs
Dorsz z piekarnika - szybko znika

0

0 / 0

Dorsz z piekarnika podany w towarzystwie ryżu i surówki z kiszonej kapusty i ogórka.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

450 g filet z dorsza

1 szcz. sól, pieprz

1 pęcz. świeży koperek

1 łyżeczka masło

2 plast. cytryna

1 łyżka olej

200 g kapusta kiszona

200 g ogórki kiszone krakus

1 szt. jabłko

1 szt. marchew

0.50 szt. cebula

100 g ryż

Przygotowanie


1

Ugotować ryż w osolonej wodzie.

2

Filet z dorsza posypać solą i pieprzem do smaku, dodać koperek, położyć na wcześniej posmarowanej olejem folii, delikatnie skropić sokiem z cytryny.

3

Na kawałku ryby ułożyć cienki plasterek masła i całość zawinąć w folię. Tak postąpić z każdym kawałkiem ryby.

4

Włożyć do piekarnika i piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

5

Kapustę kiszoną drobno pokroić, utrzeć na tarce marchewkę, ogórki kiszone i jabłko. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i na koniec pieprz do smaku. Całość wymieszać.

6

Dorsza, ryż i surówkę ułożyć na talerzu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły