0

Składniki

300 Gramów
polędwica z dorsza
200 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
2 Łyżki
Masło klarowane
2 Łyżeczki
ingridient
chrzan Krakus
1 Łyżeczka
sok z cytryny
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę oprószyć solą i pieprzem.
  2. Na rozgrzanym maśle klarowanym zeszklić drobno pokrojoną cebulę.
  3. Wlać kremówkę, dodać sprasowany czosnek, chrzan, szczyptę soli oraz pieprzu i zagotować.
  4. Na wrzący płyn ułożyć rybę i na małym ogniu dusić pod przykryciem 3-4 minuty.
  5. Gotową rybę skropić sokiem z cytryny i posiekać świeżym koperkiem.

Opis

Masz ochotę na pyszną rybę? Mamy dla Ciebie przepis na polędwica z dorsza w sosie chrzanowym. Sprawdzi się również, jako alternatywa dla karpia na świątecznym stole. Będzie pysznie!

Podobne przepisy

Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z kalarepki z groszkiem ptysiowym i chrzanem

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Tagliatelle z wieprzowymi klopsikami w sosie śmietanowo-poro...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tagliatelle z wieprzowymi klopsikami w sosie śmietanowo-porowym

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!