Dorsz w płatkach kukurydzianych

m7
Dorsz w płatkach kukurydzianych

0

0 / 0

Pyszna chrupiąca rybka.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 olej

1 kg dorsz świeży

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz cytrynowy

1 szkl. bułka tarta

3 szkl. płatki kukurydziane

2 szt. jajko

1 szt. cytryna

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Filet pokroiłam w dzwonka, posypałam przyprawami, solą,piprzem, przyprawą, kropiłam sokiem z jednej cytryny. Ryby przelażakowały noc w lodowce (ale wystarczy ok 2 h). Do misek przygotowałam składniki do panierowania: mąkę, roztrzepane jaja z solą pieprzem i 1 łyżka wody mineralnej gazowanej oraz miskę z tartą bułką wymieszana z rozdrobnionymi płatkami. Na patelni rozgrzałam olej, ryby panierowałam maka, jajko, mieszanina bułki i płatki i na gorący tłuszcz, do pięknego zrumienienie Rybka pierwsza klasa

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1274

kcal

Białka

74

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

72

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły