0

Składniki

50 Mililitrów
olej słonecznikowy
1 Kilogram
Dorsz świeży
5 Szczypt
sól, pieprz
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
bułka tarta
0.75 Szklanki
płatki kukurydziane
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
koper ogrodowy
4 Łyżki
sok z cytryny
1 Łyżka
przyprawa do ryb
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dorsza dzielimy na porcje, skrapiamy go sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
  2. Płatki kukurydziane( ja używam Lubelli) kruszymy na drobno, mieszamy je z bułką tartą i posiekanym koperkiem.
  3. Jajka roztrzepujemy przy użyciu miotełki. Na patelni rozgrzewamy olej.
  4. Porcje ryby panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.
  5. Rybę smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Opis

Panierka z płatków kukurydzianych w połączeniu z dorszem to danie, które moja rodzina wprost uwielbia.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlet schabowy w panierce z płatków kukurydzianych

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!