0

Składniki

50 Mililitrów
olej słonecznikowy
1 Kilogram
Dorsz świeży
5 Szczypt
sól, pieprz
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
bułka tarta
0.75 Szklanki
płatki kukurydziane
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
koper ogrodowy
4 Łyżki
sok z cytryny
1 Łyżka
przyprawa do ryb
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dorsza dzielimy na porcje, skrapiamy go sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
  2. Płatki kukurydziane( ja używam Lubelli) kruszymy na drobno, mieszamy je z bułką tartą i posiekanym koperkiem.
  3. Jajka roztrzepujemy przy użyciu miotełki. Na patelni rozgrzewamy olej.
  4. Porcje ryby panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.
  5. Rybę smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Opis

Panierka z płatków kukurydzianych w połączeniu z dorszem to danie, które moja rodzina wprost uwielbia.

Podobne przepisy

Cordon bleu

Średni Do 40 min

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min

Karp pieczony

Łatwy Do 1,5 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!