Example thumb
0

Składniki

50 Mililitrów
olej słonecznikowy
1 Kilogram
Dorsz świeży
5 Szczypt
sól, pieprz
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
bułka tarta
0.75 Szklanki
płatki kukurydziane
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
koper ogrodowy
4 Łyżki
sok z cytryny
1 Łyżka
przyprawa do ryb
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Dorsza dzielimy na porcje, skrapiamy go sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.
  2. Płatki kukurydziane( ja używam Lubelli) kruszymy na drobno, mieszamy je z bułką tartą i posiekanym koperkiem.
  3. Jajka roztrzepujemy przy użyciu miotełki. Na patelni rozgrzewamy olej.
  4. Porcje ryby panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.
  5. Rybę smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Opis

Panierka z płatków kukurydzianych w połączeniu z dorszem to danie, które moja rodzina wprost uwielbia.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!