Dorsz w galarecie
m7
0
0 / 0
0
Na wigilię:)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt filet rybny
1 opak. bulion warzywny krakus
1 szt groszek zielony konserwowy
1 szt nać pietruszki
1 szt sól
1 szt żelatyna
1 szt pieprz
1 szt kukurydza
Przygotowanie
1
Sporządzić wywar warzywny Krakus .Rybę przyprawić.Włożyć do gotującego się wywaru.Gotować ok 5 min. na małym ogniu. Wyciągnąć ostudzić.Ułożyć na półmisku lub włożyć do foremek.
2
Żelatynę rozpuścić według poleceń na opakowaniu.Ozdobić rybę kukurydzą i groszkiem.
3
Gdy żelatyna będzie tężała zalać rybę.Odstawić na kilka godzin.