Dorsz w galarecie

m7
Dorsz w galarecie

0

0 / 0

Na wigilię:)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. filet rybny

1 opak. bulion warzywny krakus

1 szt. groszek zielony konserwowy

1 szt. nać pietruszki

1 szt. sól

1 szt. żelatyna

1 szt. pieprz

1 szt. kukurydza

Przygotowanie


1

Sporządzić wywar warzywny Krakus .Rybę przyprawić.Włożyć do gotującego się wywaru.Gotować ok 5 min. na małym ogniu. Wyciągnąć ostudzić.Ułożyć na półmisku lub włożyć do foremek.

2

Żelatynę rozpuścić według poleceń na opakowaniu.Ozdobić rybę kukurydzą i groszkiem.

3

Gdy żelatyna będzie tężała zalać rybę.Odstawić na kilka godzin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

231

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły