Dorsz w galarecie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dorsz w galarecie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973363158.jpeg&w=3840&q=75)
Na wigilię:)
0
0 / 0
Na wigilię:)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. filet rybny
1 opak. bulion warzywny krakus
1 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. nać pietruszki
1 szt. sól
1 szt. żelatyna
1 szt. pieprz
1 szt. kukurydza
Przygotowanie
1
Sporządzić wywar warzywny Krakus .Rybę przyprawić.Włożyć do gotującego się wywaru.Gotować ok 5 min. na małym ogniu. Wyciągnąć ostudzić.Ułożyć na półmisku lub włożyć do foremek.
2
Żelatynę rozpuścić według poleceń na opakowaniu.Ozdobić rybę kukurydzą i groszkiem.
3
Gdy żelatyna będzie tężała zalać rybę.Odstawić na kilka godzin.