Dorsz w galarecie
m7
Na wigilię:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
231
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Na wigilię:)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. filet rybny
1 opak. bulion warzywny krakus
1 szt. groszek zielony konserwowy
1 szt. nać pietruszki
1 szt. sól
1 szt. żelatyna
1 szt. pieprz
1 szt. kukurydza
Przygotowanie
Sporządzić wywar warzywny Krakus .Rybę przyprawić.Włożyć do gotującego się wywaru.Gotować ok 5 min. na małym ogniu. Wyciągnąć ostudzić.Ułożyć na półmisku lub włożyć do foremek.
Żelatynę rozpuścić według poleceń na opakowaniu.Ozdobić rybę kukurydzą i groszkiem.
Gdy żelatyna będzie tężała zalać rybę.Odstawić na kilka godzin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
231
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.