Dorsz smażony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dorsz smażony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976638086.jpeg&w=3840&q=75)
rybka wigilijna
0
0 / 0
rybka wigilijna
3
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szkl. mąka krupczatka lubella
1 szt. cytryna
8 szt. dorsz świeży
Przygotowanie
1
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 2 godziny.
2
Następnie rybę przyprawiam solą i pieprzem, panieruję w mące krupczatce i smażę na rozgrzanym oleju.