0

Składniki

50 Mililitrów
oliwa
4 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
nać pietruszki
3 Łyżki
60 Dekagramów
Dorsz świeży
3 Dekagramy
mąka pszenna
25 Dekagramów
marchew
25 Dekagramów
korzeń pietruszki
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety z dorsza lekko posolić, następnie obsypać mąką i usmażyć bez panierowania na rozgrzanej na patelni oliwie.
  2. Marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę należy oczyścić, obrać, a następnie umyć i pokroić w cienkie paseczki( lub zetrzeć na jarzynówce).
  3. Warzywa należy podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, gdy będą już miękkie należy dodać do nich koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku przyprawami, dodać ziele i liść, jeśli cały sok z nich wyparuje, wówczas należy podlewać wodą.
  4. Poddusić do miękkości. Dorsza po usmażeniu należy ułożyć na środku półmiska i przykryć warzywami.

Opis

Ryba nie tylko na Wigilię.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!