0

Składniki

50 Mililitrów
oliwa
4 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
nać pietruszki
3 Łyżki
60 Dekagramów
Dorsz świeży
3 Dekagramy
mąka pszenna
25 Dekagramów
marchew
25 Dekagramów
korzeń pietruszki
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety z dorsza lekko posolić, następnie obsypać mąką i usmażyć bez panierowania na rozgrzanej na patelni oliwie.
  2. Marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę należy oczyścić, obrać, a następnie umyć i pokroić w cienkie paseczki( lub zetrzeć na jarzynówce).
  3. Warzywa należy podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, gdy będą już miękkie należy dodać do nich koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku przyprawami, dodać ziele i liść, jeśli cały sok z nich wyparuje, wówczas należy podlewać wodą.
  4. Poddusić do miękkości. Dorsza po usmażeniu należy ułożyć na środku półmiska i przykryć warzywami.

Opis

Ryba nie tylko na Wigilię.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!