0

Składniki

50 Mililitrów
oliwa
4 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
nać pietruszki
3 Łyżki
koncentrat pomidorowy
60 Dekagramów
Dorsz świeży
3 Dekagramy
mąka pszenna
25 Dekagramów
marchew
25 Dekagramów
korzeń pietruszki
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety z dorsza lekko posolić, następnie obsypać mąką i usmażyć bez panierowania na rozgrzanej na patelni oliwie.
  2. Marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę należy oczyścić, obrać, a następnie umyć i pokroić w cienkie paseczki( lub zetrzeć na jarzynówce).
  3. Warzywa należy podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, gdy będą już miękkie należy dodać do nich koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku przyprawami, dodać ziele i liść, jeśli cały sok z nich wyparuje, wówczas należy podlewać wodą.
  4. Poddusić do miękkości. Dorsza po usmażeniu należy ułożyć na środku półmiska i przykryć warzywami.

Opis

Ryba nie tylko na Wigilię.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!