Dorsz pieczony z warzywami
bartek
Zdrowa ryba bez smażenia. Dorsz z warzywami to zawsze dobry wybór w przypadku domowego obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
51
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 4
Zdrowa ryba bez smażenia. Dorsz z warzywami to zawsze dobry wybór w przypadku domowego obiadu.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
150 g seler
100 g brokuły
2 szt. marchew
1 szt. cebula
1 dag. filety z dorsza
Przygotowanie
Warzywa dodajemy do ryby.
Filety dorsza myjemy kroimy na mniejsze kawałki prószymy solą i pieprzem, dodajemy cebule pokrojoną w talarki.
Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w temp. 180 stopni.
Seler i marchew obieramy kroimy w plasterki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
51
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.