Dorsz pieczony z warzywami

bartek
Dorsz pieczony z warzywami

0

4 / 4

Zdrowa ryba bez smażenia. Dorsz z warzywami to zawsze dobry wybór w przypadku domowego obiadu.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

150 g seler

100 g brokuły

2 szt. marchew

1 szt. cebula

1 dag. filety z dorsza

Przygotowanie


1

Warzywa dodajemy do ryby.

2

Filety dorsza myjemy kroimy na mniejsze kawałki prószymy solą i pieprzem, dodajemy cebule pokrojoną w talarki.

3

Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w temp. 180 stopni.

4

Seler i marchew obieramy kroimy w plasterki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

51

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły