Dorsz pieczony z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Dorsz pieczony z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974317042.jpeg&w=3840&q=75)
Zdrowa ryba bez smażenia. Dorsz z warzywami to zawsze dobry wybór w przypadku domowego obiadu.
0
4 / 4
Zdrowa ryba bez smażenia. Dorsz z warzywami to zawsze dobry wybór w przypadku domowego obiadu.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
150 g seler
100 g brokuły
2 szt. marchew
1 szt. cebula
1 dag. filety z dorsza
Przygotowanie
1
Warzywa dodajemy do ryby.
2
Filety dorsza myjemy kroimy na mniejsze kawałki prószymy solą i pieprzem, dodajemy cebule pokrojoną w talarki.
3
Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w temp. 180 stopni.
4
Seler i marchew obieramy kroimy w plasterki