Dorsz pieczony w panierce z orzechów laskowych

marzena.smoter
Dorsz pieczony w panierce z orzechów laskowych

0

0 / 0

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

70 dek. dorsz filety

1 opak. przyprawa do ryb

20 dek. orzechy laskowe

0.50 szt. sok z cytryny

15 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

100 oliwa do smażenia

Przygotowanie


1

Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w 7 cm kawałki. Oprószamy z obu stron gruboziarnistą przyprawą do ryb. Wstawiamy na pół godziny do lodówki.

2

Orzechy drobno rozbijamy. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka rozkłócamy i mieszamy z orzechami. Dorsza obtaczamy w mące, w jajku z orzechami i obsmażamy chwilę z obu stron na rozgrzanej oliwie.

3

Następnie dorsza przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni na 25 minut. Po upływie tego czasu wykładamy na talerz.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły