Dorsz pieczony w panierce z orzechów laskowych

marzena.smoter
Dorsz pieczony w panierce z orzechów laskowych

0

0 / 0

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

70 dag. dorsz filety

1 opak. przyprawa do ryb

20 dag. orzechy laskowe

0.50 szt. sok z cytryny

15 dag. lubella mąka puszysta uniwersalna

100 oliwa do smażenia

Przygotowanie


1

Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w 7 cm kawałki. Oprószamy z obu stron gruboziarnistą przyprawą do ryb. Wstawiamy na pół godziny do lodówki.

2

Orzechy drobno rozbijamy. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny. Jajka rozkłócamy i mieszamy z orzechami. Dorsza obtaczamy w mące, w jajku z orzechami i obsmażamy chwilę z obu stron na rozgrzanej oliwie.

3

Następnie dorsza przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni na 25 minut. Po upływie tego czasu wykładamy na talerz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

824

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły