Dorsz pieczony w folii z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Dorsz pieczony w folii z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1715244252209.jpeg&w=3840&q=75)
Dorsz pieczony w folii z warzywami to idealny wybór na lekki, niskokaloryczny i zdrowy obiad. Delikatne filety rybne połączone z kolorową marchewką i porem idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie pieczonych ziemniaków, kaszy, ryżu lub purée. Życzymy smacznego!
1
0 / 0
Dorsz pieczony w folii z warzywami to idealny wybór na lekki, niskokaloryczny i zdrowy obiad. Delikatne filety rybne połączone z kolorową marchewką i porem idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie pieczonych ziemniaków, kaszy, ryżu lub purée. Życzymy smacznego!
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do ryb
2 szt. dorsz świeży filety bez skóry
0.50 szt. por
1 szt. marchew
Przygotowanie
Filet z dorsza przyprawić przyprawą do ryb i odstawić.
W tym czasie por i marchew pokroić w krążki. Na folii ułożyć rybę i posypać wierzch warzywami. Całość dokładnie zawinąć.
Ryby w folii ułożyć na blaszce. Piec ok. 25 minut w 180°C.