Dorsz pieczony w folii z warzywami

m7
Dorsz pieczony w folii z warzywami

1

0 / 0

Dorsz pieczony w folii z warzywami to idealny wybór na lekki, niskokaloryczny i zdrowy obiad. Delikatne filety rybne połączone z kolorową marchewką i porem idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie pieczonych ziemniaków, kaszy, ryżu lub purée. Życzymy smacznego!

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa do ryb

2 szt. dorsz świeży filety bez skóry

0.50 szt. por

1 szt. marchew

Przygotowanie


1

Filet z dorsza przyprawić przyprawą do ryb i odstawić.

2

W tym czasie por i marchew pokroić w krążki. Na folii ułożyć rybę i posypać wierzch warzywami. Całość dokładnie zawinąć.

3

Ryby w folii ułożyć na blaszce. Piec ok. 25 minut w 180°C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

153

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły