Dorsz pieczony w folii z warzywami
m7
Dorsz pieczony w folii z warzywami to idealny wybór na lekki, niskokaloryczny i zdrowy obiad. Delikatne filety rybne połączone z kolorową marchewką i porem idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie pieczonych ziemniaków, kaszy, ryżu lub purée. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
153
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Dorsz pieczony w folii z warzywami to idealny wybór na lekki, niskokaloryczny i zdrowy obiad. Delikatne filety rybne połączone z kolorową marchewką i porem idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie pieczonych ziemniaków, kaszy, ryżu lub purée. Życzymy smacznego!
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do ryb
2 szt. dorsz świeży filety bez skóry
0.50 szt. por
1 szt. marchew
Przygotowanie
Filet z dorsza przyprawić przyprawą do ryb i odstawić.
W tym czasie por i marchew pokroić w krążki. Na folii ułożyć rybę i posypać wierzch warzywami. Całość dokładnie zawinąć.
Ryby w folii ułożyć na blaszce. Piec ok. 25 minut w 180°C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
153
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.