Domowy rosół

goodfoodlover
Domowy rosół

Średnia 3.3 / 4

Oceń!

Rosół to jedna z najpopularniejszych zup, która stanowi bazę do innych również smacznych. Polecamy przepis na idealny rosół drobiowy z dodatkiem koncentratu Krakus, który nada głębi zupie.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łodyga nać pietruszki

1 łyżecz. sól, pieprz

2 l woda

200 g makaron lubella 5-jajeczna wstążki

3 szt. podudzie z kurczaka

1 szt. włoszczyzna

200 koncentrat bulionu drobiowego krakus

Przygotowanie


Do garnka wkładamy kurczaka, solimy i gotujemy pod przykryciem.

Włoszczyznę obieramy i dodajemy do wywaru razem z bulionem drobiowym Krakus, pieprzem i zielem angielskim.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy do rosołu.

Kurczaka i włoszczyznę wyjmujemy, rosół przecedzamy i podajemy z posiekaną pietruszką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

597

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły