3

Składniki

200 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu drobiowego Krakus
200 Gramów
1 Łodyga
nać pietruszki
1 Łyżeczka
sól, pieprz
2 Litry
woda
3 Sztuki
Podudzie z kurczaka
1 Sztuka
włoszczyzna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wkładamy kurczaka, solimy i gotujemy pod przykryciem.
  2. Włoszczyznę obieramy i dodajemy do wywaru razem z bulionem drobiowym Krakus, pieprzem i zielem angielskim.
  3. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy do rosołu.
  4. Kurczaka i włoszczyznę wyjmujemy, rosół przecedzamy i podajemy z posiekaną pietruszką.

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zupa kalafiorowa

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!