Domowy rosół
m7
rosołek na niedzielny obiad
0
0 / 0
rosołek na niedzielny obiad
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. wołowina szponder
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. por
3 szt. marchew
3 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
10 szt. skrzydło kurczaka
Przygotowanie
1
Do dużego garnka dodać szponder a następnie zalać wodą.
2
Gotować do momentu pojawienia się szumowiny którą należy zebrać łyżką.
3
Następnie dodać skrzydełka i chwilę pogotować.
4
Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pozostałe składniki. Gotować do miękkości mięsa. Całość doprawić do smaku.
5
podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.
6
na talerzu można posypać natką pietruszki.