0

Składniki

1 Sztuka
Wołowina szponder
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
por
3 Sztuki
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
10 Sztuk
skrzydło kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do dużego garnka dodać szponder a następnie zalać wodą.
  2. Gotować do momentu pojawienia się szumowiny którą należy zebrać łyżką.
  3. Następnie dodać skrzydełka i chwilę pogotować.
  4. Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pozostałe składniki. Gotować do miękkości mięsa. Całość doprawić do smaku.
  5. podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.
  6. na talerzu można posypać natką pietruszki.

Opis

rosołek na niedzielny obiad

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!