Domowy rosół
m7
rosołek na niedzielny obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
794
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
rosołek na niedzielny obiad
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. wołowina szponder
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. por
3 szt. marchew
3 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
10 szt. skrzydło kurczaka
Przygotowanie
Do dużego garnka dodać szponder a następnie zalać wodą.
Gotować do momentu pojawienia się szumowiny którą należy zebrać łyżką.
Następnie dodać skrzydełka i chwilę pogotować.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pozostałe składniki. Gotować do miękkości mięsa. Całość doprawić do smaku.
podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.
na talerzu można posypać natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
794
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.