0

Składniki

1 Sztuka
Wołowina szponder
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
por
3 Sztuki
marchew
3 Sztuki
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
10 Sztuk
skrzydło kurczaka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do dużego garnka dodać szponder a następnie zalać wodą.
  2. Gotować do momentu pojawienia się szumowiny którą należy zebrać łyżką.
  3. Następnie dodać skrzydełka i chwilę pogotować.
  4. Dodać pokrojone w kostkę warzywa oraz pozostałe składniki. Gotować do miękkości mięsa. Całość doprawić do smaku.
  5. podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.
  6. na talerzu można posypać natką pietruszki.

Opis

rosołek na niedzielny obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!