0

Składniki

1 Opakowanie
0.5 Szklanki
cukier
1 Szczypta
3 Łyżki
mąka
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
2 Szklanki
mleko
1 Łyżeczka
Laska wanilii
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pudding najlepiej gotować w kąpieli wodnej. W naczyniu do gotowania w kąpieli wodnej zagotuj wodę (możne być garnek na garnek :). W górnym pojemniku zmieszaj ze sobą ½ szklanki cukru, 3 łyżki mąki i szczyptę soli. Woda w większym naczyniu powinna sięgać ¾ wysokości małego garnka.
  2. Dodaj 1 jajko i 2 żółtka. Dokładnie wymieszaj. Cały czas mieszając, wlej mleko.
  3. Zdejmij garnek z ognia i dodaj wanilię. Gotowy pudding przykryj folią, zapobiega to powstaniu "kożucha".
  4. Wystudzony przełóż do szklaneczki lub innego naczynia, a na wierzch połóż dżem - u mnie mój ulubiony brzoskwiniowy Łowicz. Smacznego !

Opis

Domowy pudding z dżemem Łowicz.

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!