Domowy pasztet

m7
Domowy pasztet

0

1 / 1

moja mama piecze właśnie taki pyszny pasztet

4

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 kg kurczak cały

1 kg wieprzowina łopatka

1 kg wieprzowina podgardle

20 dag. wątróbka kurczaka

Przygotowanie


1

Ugotować kurczaka i łopatkę. Następnie ugotować podgardle. Do wody wrzucić liść laurowy i ziele angielskie.

2

Po ostudzeniu mięso oddzielić od kości a następnie zmielić 3 razy przez maszynkę.

3

Zmielić także wątróbkę wcześniej sparzoną gorącą wodą. Całość dokładnie ze sobą połączyć dodając 4 jajka i 3 bułki wcześniej namoczone w mleku.

4

Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Upiec w piekarniku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1246

kcal

Białka

86

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

98

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły