Domowy pasztet
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Domowy pasztet](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977082925.jpeg&w=3840&q=75)
moja mama piecze właśnie taki pyszny pasztet
0
1 / 1
moja mama piecze właśnie taki pyszny pasztet
4
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 kg kurczak cały
1 kg wieprzowina łopatka
1 kg wieprzowina podgardle
20 dag. wątróbka kurczaka
Przygotowanie
1
Ugotować kurczaka i łopatkę. Następnie ugotować podgardle. Do wody wrzucić liść laurowy i ziele angielskie.
2
Po ostudzeniu mięso oddzielić od kości a następnie zmielić 3 razy przez maszynkę.
3
Zmielić także wątróbkę wcześniej sparzoną gorącą wodą. Całość dokładnie ze sobą połączyć dodając 4 jajka i 3 bułki wcześniej namoczone w mleku.
4
Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Upiec w piekarniku.