Domowy Big-Mag

m7
Domowy Big-Mag

2

0 / 0

To moje wymyślone danie. Każdemu smakuję. Jest naprawdę super.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szczyp. cebula

1 szt. bułka

2 szt. bułka

4 szt. pomidor

2 szt. sałata

1 szt. majonez

1 szt. ketchup kotlin łagodny

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Bułkę kroimy ostrożnie na trzy części, wkładamy do tostera w celu przysmażenia bułeczki.

2

Na pierwszą część bułki układamy liść sałaty, pomidor, ogórek, cebulę i hamburgera serem do góry. Smarujemy białym sosikiem, następnie kładziemy środkową część bułki i powtarzamy czynności, zaminiając sos na czerwony, posypujemy prażoną cebulką i kładziemy ostatnią część bułki. *Można spróbować komponować własne hamburgery, mieszając składniki inaczej, krojąc bułeczkę np. tylko na pół. Polecam dla "radków-niejadków"

3

Przysmażamy hamburgery z jednej strony na patelni, gdy sie zrumienią przewracamy układając żółty ser i na wolnym ogniu pod przykryciem smażymy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1462

kcal

Białka

55

gram

Węglowodany

216

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły