Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Masz ochotę na pyszne sushi, które bez problemu przygotowujesz w domu? Chcesz wiedzieć, jak przygotować chrupiące krewetki w tempurze? Poznaj przepis na domowe sushi z krewetkami, który zasmakuje każdemu, kto ceni sobie japońską kuchnię.
400 | Gramów |
Ryż do sushi
|
|
500 | Mililitrów |
woda
|
|
8 | Sztuk |
Liście nori
|
|
1 | Sztuka |
ogórek
|
|
1 | Sztuka |
awokado
|
|
200 | Gramów |
Serek kremowy
|
|
1 | Sztuka |
sos sojowy
|
|
1 | Sztuka |
Pasta wasabi
|
|
Zaprawa do ryżu |
|||
6 | Łyżek |
Ocet ryżowy
|
|
2 | Łyżki |
Cukier trzcinowy
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
Krewetki w tempurze |
|||
12 | Sztuk |
Krewetki surowe bez pancerzy
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
100 | Gramów |
Mąka pszenna Lubella
|
|
100 | Mililitrów |
Woda gazowana
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
0.5 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
500 | Mililitrów |
olej
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |