1

Składniki

30 Gramów
Ocet ryżowy
100 Gramów
Łosoś wędzony
0.2 Szklanki
sos sojowy
4 Sztuki
Listki sushi nori
2 Sztuki
ryż biały
1 Sztuka
Awokado
0.5 Sztuki
Pasta wasabi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować 20 minut w lekko osolonej wodzie.
  2. Następnie odsączyć i dodać ocet i zostawić do wystygnięcia.
  3. Rozłożyć na macie bambusowej listki z alg i wyłożyć na nie ryż. Następnie wyłożyć kawałki awokado i wędzonego łososia. Zrolować i podzielić na mniejsze kawałki. Od razu podawać.
  4. Polewać sosem sojowym i smarować pastą wasali.
  5. Jeść od razu cały kawałek.

Opis

kto raz spróbuje napewno poprosi o więcej

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!