1

Składniki

30 Gramów
Ocet ryżowy
100 Gramów
Łosoś wędzony
0.2 Szklanki
sos sojowy
4 Sztuki
Listki sushi nori
2 Sztuki
ryż biały
1 Sztuka
Awokado
0.5 Sztuki
Pasta wasabi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować 20 minut w lekko osolonej wodzie.
  2. Następnie odsączyć i dodać ocet i zostawić do wystygnięcia.
  3. Rozłożyć na macie bambusowej listki z alg i wyłożyć na nie ryż. Następnie wyłożyć kawałki awokado i wędzonego łososia. Zrolować i podzielić na mniejsze kawałki. Od razu podawać.
  4. Polewać sosem sojowym i smarować pastą wasali.
  5. Jeść od razu cały kawałek.

Opis

kto raz spróbuje napewno poprosi o więcej

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!