1

Składniki

30 Gramów
Ocet ryżowy
100 Gramów
Łosoś wędzony
0.2 Szklanki
sos sojowy
4 Sztuki
Listki sushi nori
2 Sztuki
ryż biały
1 Sztuka
Awokado
0.5 Sztuki
Pasta wasabi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować 20 minut w lekko osolonej wodzie.
  2. Następnie odsączyć i dodać ocet i zostawić do wystygnięcia.
  3. Rozłożyć na macie bambusowej listki z alg i wyłożyć na nie ryż. Następnie wyłożyć kawałki awokado i wędzonego łososia. Zrolować i podzielić na mniejsze kawałki. Od razu podawać.
  4. Polewać sosem sojowym i smarować pastą wasali.
  5. Jeść od razu cały kawałek.

Opis

kto raz spróbuje napewno poprosi o więcej

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!