1
Średnia: 4 (głosów: 1)

Składniki

30 Gramów
Ocet ryżowy
100 Gramów
Łosoś wędzony
0.2 Szklanki
sos sojowy
4 Sztuki
Listki sushi nori
2 Sztuki
ryż biały
1 Sztuka
Awokado
0.5 Sztuki
Pasta wasabi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować 20 minut w lekko osolonej wodzie.
  2. Następnie odsączyć i dodać ocet i zostawić do wystygnięcia.
  3. Rozłożyć na macie bambusowej listki z alg i wyłożyć na nie ryż. Następnie wyłożyć kawałki awokado i wędzonego łososia. Zrolować i podzielić na mniejsze kawałki. Od razu podawać.
  4. Polewać sosem sojowym i smarować pastą wasali.
  5. Jeść od razu cały kawałek.

Opis

kto raz spróbuje napewno poprosi o więcej

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Grillowany bakłażan

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowany bakłażan

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!