Domowe sushi

m7
Domowe sushi

1

4 / 1

kto raz spróbuje napewno poprosi o więcej

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

30 g ocet ryżowy

100 g łosoś wędzony

0.20 szkl. sos sojowy

4 szt. listki sushi nori

2 szt. ryż biały

1 szt. awokado

0.50 szt. pasta wasabi

Przygotowanie


1

Ryż ugotować 20 minut w lekko osolonej wodzie.

2

Następnie odsączyć i dodać ocet i zostawić do wystygnięcia.

3

Rozłożyć na macie bambusowej listki z alg i wyłożyć na nie ryż. Następnie wyłożyć kawałki awokado i wędzonego łososia. Zrolować i podzielić na mniejsze kawałki. Od razu podawać.

4

Polewać sosem sojowym i smarować pastą wasali.

5

Jeść od razu cały kawałek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły