Domowe sushi
m7
1
4 / 1
kto raz spróbuje napewno poprosi o więcej
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
30 g ocet ryżowy
100 g łosoś wędzony
0.20 szkl. sos sojowy
4 szt. listki sushi nori
2 szt. ryż biały
1 szt. awokado
0.50 szt. pasta wasabi
Przygotowanie
1
Ryż ugotować 20 minut w lekko osolonej wodzie.
2
Następnie odsączyć i dodać ocet i zostawić do wystygnięcia.
3
Rozłożyć na macie bambusowej listki z alg i wyłożyć na nie ryż. Następnie wyłożyć kawałki awokado i wędzonego łososia. Zrolować i podzielić na mniejsze kawałki. Od razu podawać.
4
Polewać sosem sojowym i smarować pastą wasali.
5
Jeść od razu cały kawałek.