Domowe sezamki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Domowe sezamki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702913.jpeg&w=3840&q=75)
Domowe sezamki
0
0 / 0
Domowe sezamki
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szkl. sezam nasiona
1 kostka cukier
4 łyżka miód
Przygotowanie
1
1.Rozpuść cukier w niewielkiej ilości wody (jak do karmelu).
2
2.Kiedy całkowicie się rozpuści i odparuje woda, wsyp ziarna sezamu, dodaj płynny miód, wymieszaj dokładnie.
3
3.Cienką warstwą wyłóż masę sezamową na natłuszczoną blachę.
4
4.Chwilę odczekaj, a następnie pokrój (zanim całkowicie zastygnie).