Domowe Rafaello

m7
Domowe Rafaello

Średnia 0 / 0

Oceń!

Deser dla całej rodziny.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 łyżka cukier puder

4 łyżka masło roślinne

10 łyżka wiórki kokosowe

40 dag. czekolada biała

Przygotowanie


Białą czekoladę należy połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić wkładając czekoladę do miseczki, zaś miseczkę do wrzątku.

Gdy czekolada całkowicie się rozpuści i delikatnie przestygnie, należy dodać do niej miękkie masło i cukier puder. Całość zmiksować.

Masę wstawić do lodówki na 10- 15 minut, gdy zacznie delikatnie tężeć należy formować z niej kulki, obtaczać je we wiórkach kokosowych i odstawiać, aż masa całkowicie zastygnie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

342

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły