Domowe Rafaello
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Domowe Rafaello](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974821322.jpeg&w=3840&q=75)
Deser dla całej rodziny.
3
0 / 0
Deser dla całej rodziny.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
3 łyżka cukier puder
4 łyżka masło roślinne
10 łyżka wiórki kokosowe
40 dag. czekolada biała
Przygotowanie
1
Białą czekoladę należy połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić wkładając czekoladę do miseczki, zaś miseczkę do wrzątku.
2
Gdy czekolada całkowicie się rozpuści i delikatnie przestygnie, należy dodać do niej miękkie masło i cukier puder. Całość zmiksować.
3
Masę wstawić do lodówki na 10- 15 minut, gdy zacznie delikatnie tężeć należy formować z niej kulki, obtaczać je we wiórkach kokosowych i odstawiać, aż masa całkowicie zastygnie.