3

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.2 Kostki
masło extra
1 Kostka
masło
1 Szklanka
woda
1 Szklanka
mąka pszenna
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
budyń waniliowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę i masło zagotować, ostudzić. Następnie dodać mąkę, jajka i proszek do pieczenia, wszystko razem zmiksować. Blachę posmarować margaryną i posypać mąką.
  2. Równymi odstepami nakładać ciasto na blachę. Piec w 180-200 stopni . Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
  3. Miksując dodawać po trochę masła. Masa ma być delikatna i jednolita.

Opis

Bardzo proste ciasto wychodzi każdemu. Ciasto można rozłożyć na całą blachę i wyjdzie wtedy nam pyszna karpatka:d

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Ciasteczka z kółkami miodowymi Mlekołaki

Średni Do 1 godz

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!