Domowe ptysie
m7
Bardzo proste ciasto wychodzi każdemu. Ciasto można rozłożyć na całą blachę i wyjdzie wtedy nam pyszna karpatka:d
3
0 / 0
Bardzo proste ciasto wychodzi każdemu. Ciasto można rozłożyć na całą blachę i wyjdzie wtedy nam pyszna karpatka:d
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.20 kostka masło
1 kostka masło
1 szkl. woda
1 szkl. mąka pszenna
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń waniliowy
Przygotowanie
Wodę i masło zagotować, ostudzić. Następnie dodać mąkę, jajka i proszek do pieczenia, wszystko razem zmiksować. Blachę posmarować margaryną i posypać mąką.
Równymi odstepami nakładać ciasto na blachę. Piec w 180-200 stopni . Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
Miksując dodawać po trochę masła. Masa ma być delikatna i jednolita.