Domowe ptysie

m7
Domowe ptysie

3

0 / 0

Bardzo proste ciasto wychodzi każdemu. Ciasto można rozłożyć na całą blachę i wyjdzie wtedy nam pyszna karpatka:d

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.20 kostka masło

1 kostka masło

1 szkl. woda

1 szkl. mąka pszenna

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń waniliowy

Przygotowanie


1

Wodę i masło zagotować, ostudzić. Następnie dodać mąkę, jajka i proszek do pieczenia, wszystko razem zmiksować. Blachę posmarować margaryną i posypać mąką.

2

Równymi odstepami nakładać ciasto na blachę. Piec w 180-200 stopni . Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.

3

Miksując dodawać po trochę masła. Masa ma być delikatna i jednolita.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły