Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu
kontakt_2
Gotowy na wieczór meksykański? Przygotuj się na ostrą, pomidorową jazdę! Co się przyda? Dobry humor, niezły film i oczywiście… chrupiąca przekąska w doborowym towarzystwie. O kim mowa? O meksykańskich nachosach z mocno pomidorowym ketchupem Kotlin.
1
3.4 / 5
Gotowy na wieczór meksykański? Przygotuj się na ostrą, pomidorową jazdę! Co się przyda? Dobry humor, niezły film i oczywiście… chrupiąca przekąska w doborowym towarzystwie. O kim mowa? O meksykańskich nachosach z mocno pomidorowym ketchupem Kotlin.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g mąka kukurydziana
100 g mąka pszenna lubella
100 gorąca woda
4 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. ostra papryka w proszku
1 łyżecz. suszone oregano
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Do pojemnika wsyp mąki, dolej gorącą wodę. Nie używaj wrzątku – to może doprowadzić do sparzenia się mąki! Dolej oliwę i wrzuć resztę wymienionych składników. Zagnieć z nich ciasto.
Gotową kulkę bardzo cienko rozwałkuj i pokrój na niewielkie trójkąty. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez około 10 minut.
Ostudzone nachosy wsyp do ulubionej miski, możesz dodać odrobinę soli. Podaj koniecznie w towarzystwie ketchupu Kotlin – z nim smakują najlepiej. Czas rozpocząć meksykańską fiestę!