1

Składniki

2 Łyżki
sok z cytryny
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
cukier puder
3 Łyżki
Kefir 2%
40 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki należy przełożyć do pojemnika, polać sokiem z cytryny i oprószyć cukrem, następnie odstawić na 30- 60 minut.
  2. Po tym czasie truskawki zmiksować z kefirem bądź jogurtem naturalnym dodając odrobinę cukru pudru.
  3. Przełożyć masę do pojemnika do przechowywania żywności i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Następnie przekładać do pucharków i podawać od razu po przełożeniu.

Opis

Szybkie w przygotowaniu i smaczne. Idealny deser na zimno.

Podobne przepisy

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Łatwy Do 1 godz
Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!