1

Składniki

2 Łyżki
sok z cytryny
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
cukier puder
3 Łyżki
Kefir 2%
40 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Truskawki należy przełożyć do pojemnika, polać sokiem z cytryny i oprószyć cukrem, następnie odstawić na 30- 60 minut.
  2. Po tym czasie truskawki zmiksować z kefirem bądź jogurtem naturalnym dodając odrobinę cukru pudru.
  3. Przełożyć masę do pojemnika do przechowywania żywności i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Następnie przekładać do pucharków i podawać od razu po przełożeniu.

Opis

Szybkie w przygotowaniu i smaczne. Idealny deser na zimno.

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaronowe krakersy z dipem truskawkowym

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!