1

Składniki

2 Łyżki
sok z cytryny
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
cukier puder
3 Łyżki
Kefir 2%
40 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Truskawki należy przełożyć do pojemnika, polać sokiem z cytryny i oprószyć cukrem, następnie odstawić na 30- 60 minut.
  2. Po tym czasie truskawki zmiksować z kefirem bądź jogurtem naturalnym dodając odrobinę cukru pudru.
  3. Przełożyć masę do pojemnika do przechowywania żywności i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Następnie przekładać do pucharków i podawać od razu po przełożeniu.

Opis

Szybkie w przygotowaniu i smaczne. Idealny deser na zimno.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!