2
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

1 Szklanka
ingridient
Lubella Mlekołaki Choco Piegołaki
150 Mililitrów
mleko
50 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
6 Sztuk
Patyczki do szaszłyków
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlej mleko i śmietankę. Wsyp płatki.
  2. Gotuj na wolnym ogniu około 5-8 minut. Blenderem delikatnie zblenduj płatki.
  3. Do małych miseczek wlej masę.
  4. Górę posyp skruszonymi płatkami piegołaki Lubelli. Wbij patyczek i włóż kubeczki do zamrażarki na minimum 3 godziny.

Opis

Nie tylko na lato! ;)

Podobne przepisy

Ciasto Pychotka:)

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasto Pychotka:)

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Pieczone tosty francuskie

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone tosty francuskie

Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Panna cotta

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!