2

Składniki

1 Szklanka
ingridient
Lubella Mlekołaki Choco Piegołaki
150 Mililitrów
mleko
50 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
6 Sztuk
Patyczki do szaszłyków
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do rondelka wlej mleko i śmietankę. Wsyp płatki.
  2. Gotuj na wolnym ogniu około 5-8 minut. Blenderem delikatnie zblenduj płatki.
  3. Do małych miseczek wlej masę.
  4. Górę posyp skruszonymi płatkami piegołaki Lubelli. Wbij patyczek i włóż kubeczki do zamrażarki na minimum 3 godziny.

Opis

Nie tylko na lato! ;)

Podobne przepisy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Panna cotta

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Panna cotta

Pieczone tosty francuskie

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone tosty francuskie

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Zapiekany ryż waniliowy z dżemem cytrusowym

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Beza z malinami i borówkami

Przepis
Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!