Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

kontakt_2
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

1

0 / 0

Poznaj lekkie frytki – bo nawet tak kaloryczne danie jak frytki może mieć swój fit-odpowiednik. 
 Jeśli nie wyobrażasz sobie frytek bez ketchupu, o to również nie musisz się martwić. 
 Spróbuj dietetycznego ketchupu Kotlin 60% mniej kalorii. 
 Ten duet to naprawdę zgrana para! Jedz śmiało i nie martw się kaloriami! To danie to ketchupowy fit hit!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

5 szt. ziemniaki

1 łyżka cukier

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżeczka suszona bazylia

1 łyżeczka suszone oregano

1 łyżeczka suszona papryczka chili

2 szcz. sól, pieprz

2 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Ziemniaki obierz i pokrój w półtalarki. Opłucz je i włóż do naczynia z letnią wodą. Dodaj łyżkę cukru i odstaw na godzinę.

2

Następnie przelej ziemniaki przez sitko – nie płucz ich ponownie. Układaj je kolejno na ręczniku papierowym, żeby odsączyć wodę.

3

Osuszone półtalarki wrzuć do suchego pojemnika, dodaj łyżkę oliwy z oliwek, bazylię, oregano, chili oraz sól i pieprz.

4

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż ziemniaki w taki sposób, by się nie stykały. Piecz w temperaturze 220oC bez termoobiegu. Po 15 minutach przełóż każdy kawałek na drugą stronę i piecz przez 10 minut. Na koniec przełóż jeszcze raz ziemniaki i włącz termoobieg. Po 5 minutach będą gotowe.

5

Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Takie jak lubisz, choć mają w sobie coś nowego – o wiele mniej kalorii niż dotychczas! Sam spróbuj i oceń, ale nie zapomnij o najważniejszym dodatku – o ketchupie Kotlin. Wybierz wersję 60% mniej kalorii. To połączenie idealne, prawda?

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły