1

Składniki

300 Gramów
ingridient
Lubella Mąka puszysta krupczatka
140 Gramów
masło
1 Łyżeczka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
1 Sztuka
jajko
3 Łyżki
woda
1 Szczypta
kminek
1 Szczypta
Sól gruboziarnista
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki z wyjątkiem kminku i soli wyrabiamy w szybkim tempie na ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty.
  2. Całość przekładamy na blachę, posypujemy solą i kminkiem lekko dociskając przyprawy w ciasto. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia ziaren użytych do produkcji Mąki Puszystej Krupczatki od Lubelli, krakersy wyjdą nam wyjątkowo kruche i chrupiące.
  3. Przekąski pieczemy przez ok 10 – 15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Mini burgery

Łatwy Do 3 godz
Mini burgery

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Słodko-słony karmelowy przekładaniec

Łatwy Do 40 min
Słodko-słony karmelowy przekładaniec

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!