1

Składniki

300 Gramów
ingridient
Lubella Mąka puszysta krupczatka
140 Gramów
masło
1 Łyżeczka
cukier
0.5 Łyżeczki
sól
1 Sztuka
jajko
3 Łyżki
woda
1 Szczypta
kminek
1 Szczypta
Sól gruboziarnista
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki z wyjątkiem kminku i soli wyrabiamy w szybkim tempie na ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty.
  2. Całość przekładamy na blachę, posypujemy solą i kminkiem lekko dociskając przyprawy w ciasto. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia ziaren użytych do produkcji Mąki Puszystej Krupczatki od Lubelli, krakersy wyjdą nam wyjątkowo kruche i chrupiące.
  3. Przekąski pieczemy przez ok 10 – 15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Podobne przepisy

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Churrosy Kakaowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!