Domowe krakersy kminkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Domowe krakersy kminkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976550394.jpeg&w=3840&q=75)
Domowe krakersy z kminkiem to bardzo ciekawa przekąska na bazie krupczatki. Do jej przygotowania prócz mąki potrzebne będą Ci takie składniki jak: sól gruboziarnista, woda, kminek, cukier, masło i jajko.
3
4 / 2
Domowe krakersy z kminkiem to bardzo ciekawa przekąska na bazie krupczatki. Do jej przygotowania prócz mąki potrzebne będą Ci takie składniki jak: sól gruboziarnista, woda, kminek, cukier, masło i jajko.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g lubella mąka puszysta krupczatka
140 g masło
1 łyżecz. cukier
0.50 łyżecz. sól
1 szt. jajko
3 łyżka woda
1 szczyp. kminek
1 szczyp. sól gruboziarnista
Przygotowanie
Wszystkie składniki z wyjątkiem kminku i soli wyrabiamy w szybkim tempie na ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty.
Całość przekładamy na blachę, posypujemy solą i kminkiem lekko dociskając przyprawy w ciasto. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia ziaren użytych do produkcji Mąki Puszystej Krupczatki od Lubelli, krakersy wyjdą nam wyjątkowo kruche i chrupiące.
Przekąski pieczemy przez ok 10 – 15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.