Domowe krakersy kminkowe

lubella
Domowe krakersy kminkowe

3

4 / 2

Domowe krakersy z kminkiem to bardzo ciekawa przekąska na bazie krupczatki. Do jej przygotowania prócz mąki potrzebne będą Ci takie składniki jak: sól gruboziarnista, woda, kminek, cukier, masło i jajko.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g lubella mąka puszysta krupczatka

140 g masło

1 łyżecz. cukier

0.50 łyżecz. sól

1 szt. jajko

3 łyżka woda

1 szczyp. kminek

1 szczyp. sól gruboziarnista

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki z wyjątkiem kminku i soli wyrabiamy w szybkim tempie na ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty.

2

Całość przekładamy na blachę, posypujemy solą i kminkiem lekko dociskając przyprawy w ciasto. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia ziaren użytych do produkcji Mąki Puszystej Krupczatki od Lubelli, krakersy wyjdą nam wyjątkowo kruche i chrupiące.

3

Przekąski pieczemy przez ok 10 – 15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

541

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły