Domowe krakersy kminkowe

lubella
Domowe krakersy kminkowe

3

4 / 2

Domowe krakersy z kminkiem to bardzo ciekawa przekąska na bazie krupczatki. Do jej przygotowania prócz mąki potrzebne będą Ci takie składniki jak: sól gruboziarnista, woda, kminek, cukier, masło i jajko.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g lubella mąka puszysta krupczatka

140 g masło

1 łyżeczka cukier

0.50 łyżeczka sól

1 szt. jajko

3 łyżka woda

1 szcz. kminek

1 szcz. sól gruboziarnista

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki z wyjątkiem kminku i soli wyrabiamy w szybkim tempie na ciasto. Rozwałkowujemy je i kroimy na kwadraty.

2

Całość przekładamy na blachę, posypujemy solą i kminkiem lekko dociskając przyprawy w ciasto. Dzięki specjalnemu procesowi suszenia ziaren użytych do produkcji Mąki Puszystej Krupczatki od Lubelli, krakersy wyjdą nam wyjątkowo kruche i chrupiące.

3

Przekąski pieczemy przez ok 10 – 15 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły