Domowe kotlety
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Domowe kotlety](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973328356.jpeg&w=3840&q=75)
Smakowite, chrupiące kotlety;-) Nauczyłam się je robić od teściowej, warto spróbować bo...są pyszne.
0
0 / 0
Smakowite, chrupiące kotlety;-) Nauczyłam się je robić od teściowej, warto spróbować bo...są pyszne.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. czosnek
400 g mięso mielone wieprzowe
4 szkl. olej
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula biała
5 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy rękami.
Do miseczki wrzucamy mięso mielone, bułkę tartą, przyprawy typu: sól, pieprz, czosnek oraz pokrojoną w kosteczkę cebulę i jedno jajko.
Surowe kotlety smażymy na głębokim tłuszczu 3-4 minuty z każdej strony na rumiano.
Przygotowujemy bułkę tartą, cebulę oraz czosnek w proszku.
Formujemy kotlety, obtaczając je delikatnie w bułce tartej.