Domowe hot-dogi

ela
Domowe hot-dogi

0

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

80 mleko uht 3,2%

20 g drożdże świeże

1 łyżka cukier

350 g mąka lubella puszysta poznańska

1 szt. jaja kurze całe

100 g masło

1 łyżecz. sól

12 plaster ser żółty

12 szt. parówki

Przygotowanie


1

Wymieszać cukier z pokruszonymi drożdżami i letnim mlekiem, pozostawić na kilka minut do pączkowania drożdży.

2

Do drożdży i mleka dodać przesianą mąkę, jajko, miękkie masło i sól i wyrabiać ciasto.

3

Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia.

4

Ciasto podzielić na 12 części, rozwałkować na prostokąty i na każdym ułożyć plasterek sera i parówkę.

5

Zwinąć i zlepić brzegi ciasta, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Można posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać kminkiem lub czarnuszką.

6

Piec około 15-20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1117

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

71

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły