Domowe hot-dogi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ela
![Domowe hot-dogi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973270958.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
80 mleko uht 3,2%
20 g drożdże świeże
1 łyżka cukier
350 g mąka lubella puszysta poznańska
1 szt. jaja kurze całe
100 g masło
1 łyżecz. sól
12 plaster ser żółty
12 szt. parówki
Przygotowanie
1
Wymieszać cukier z pokruszonymi drożdżami i letnim mlekiem, pozostawić na kilka minut do pączkowania drożdży.
2
Do drożdży i mleka dodać przesianą mąkę, jajko, miękkie masło i sól i wyrabiać ciasto.
3
Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia.
4
Ciasto podzielić na 12 części, rozwałkować na prostokąty i na każdym ułożyć plasterek sera i parówkę.
5
Zwinąć i zlepić brzegi ciasta, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Można posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać kminkiem lub czarnuszką.
6
Piec około 15-20 minut.