Domowe hamburgery

m7
Domowe hamburgery

0

0 / 0

moja wersja hamburgerów

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szkl. bułka tarta

4 szt. bułki kajzerki

4 szt. kotlety

1 szt. jajko

4 szt. ser gouda tłusty

1 szt. cebula

1 szt. pomidor

6 łyżka ketchup kotlin łagodny

0.50 szt. ogórek

Przygotowanie


1

Bułki przekroić na połówki. Kotlety obtoczyć w jajku z dodatkiem soli i pieprzu, poczym obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na chrupko.

2

Gdy jedna bęzie gotowa przewrócić na drugą i na wierzch położyć ser. Gotowe kotlety położyć na połówe bułki. Cebulę pokroić w

3

piórka. Zalać łyżką oleju i zasypać 3 łyżkami bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Usmażyć na złoto. Poukładać na kotlecie. Dodać plasterki

4

pomidora i ogórka. Polać ketchupem i złożyć bułkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły