0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
4 Sztuki
Bułki kajzerki
4 Sztuki
Kotlety
1 Sztuka
jajko
4 Sztuki
Ser gouda tłusty
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pomidor
6 Łyżek
ketchup
0.5 Sztuki
ogórek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Bułki przekroić na połówki. Kotlety obtoczyć w jajku z dodatkiem soli i pieprzu, poczym obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na chrupko.
  2. Gdy jedna bęzie gotowa przewrócić na drugą i na wierzch położyć ser. Gotowe kotlety położyć na połówe bułki. Cebulę pokroić w
  3. piórka. Zalać łyżką oleju i zasypać 3 łyżkami bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Usmażyć na złoto. Poukładać na kotlecie. Dodać plasterki
  4. pomidora i ogórka. Polać ketchupem i złożyć bułkę.

Opis

moja wersja hamburgerów

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!