Domowe hamburgery
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Domowe hamburgery](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975161943.jpeg&w=3840&q=75)
moja wersja hamburgerów
0
0 / 0
moja wersja hamburgerów
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
4 szt. bułki kajzerki
4 szt. kotlety
1 szt. jajko
4 szt. ser gouda tłusty
1 szt. cebula
1 szt. pomidor
6 łyżka ketchup kotlin łagodny
0.50 szt. ogórek
Przygotowanie
1
Bułki przekroić na połówki. Kotlety obtoczyć w jajku z dodatkiem soli i pieprzu, poczym obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na chrupko.
2
Gdy jedna bęzie gotowa przewrócić na drugą i na wierzch położyć ser. Gotowe kotlety położyć na połówe bułki. Cebulę pokroić w
3
piórka. Zalać łyżką oleju i zasypać 3 łyżkami bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Usmażyć na złoto. Poukładać na kotlecie. Dodać plasterki
4
pomidora i ogórka. Polać ketchupem i złożyć bułkę.