0

Składniki

3 Szczypty
Cebula granulowana
3 Szczypty
oregano
3 Szczypty
bazylia
3 Szczypty
czosnek
3 Sztuki
Kromki czerstwego chleba
3 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kromki chleba smarujemy z dwóch stron masłem (dość cienko), a następnie posypujemy przyprawami i uklepujemy je, żeby dobrze się trzymały. Jeśli używamy świeżych ząbków czosnku, to kroimy je na pół i nacieramy nim kromki przed posmarowaniem masłem.
  2. Gotowe kromki kroimy w kosteczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię teflonową bez dodatkowego tłuszczu. Smażymy do zarymienienia.

Opis

Wspaniały dodatek do wiosennych i letnich sałatek.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!