0

Składniki

3 Szczypty
Cebula granulowana
3 Szczypty
oregano
3 Szczypty
bazylia
3 Szczypty
czosnek
3 Sztuki
Kromki czerstwego chleba
3 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kromki chleba smarujemy z dwóch stron masłem (dość cienko), a następnie posypujemy przyprawami i uklepujemy je, żeby dobrze się trzymały. Jeśli używamy świeżych ząbków czosnku, to kroimy je na pół i nacieramy nim kromki przed posmarowaniem masłem.
  2. Gotowe kromki kroimy w kosteczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię teflonową bez dodatkowego tłuszczu. Smażymy do zarymienienia.

Opis

Wspaniały dodatek do wiosennych i letnich sałatek.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!