Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki
decomorreno
Poznaj nasz wyjątkowy przepis na domowe czekoladki wypełnione orzechami włoskimi. Masz ochotę na chwilę słodkiej rozkoszy? Nie ma lepszego wyboru niż nasze czekoladki! Do wykonania naszego przepisu potrzebne będą: kakao, olej kokosowy, cukier puder, mleko w proszku, sól oraz 20 sztuk orzechów włoskich.
0
2 / 1
Poznaj nasz wyjątkowy przepis na domowe czekoladki wypełnione orzechami włoskimi. Masz ochotę na chwilę słodkiej rozkoszy? Nie ma lepszego wyboru niż nasze czekoladki! Do wykonania naszego przepisu potrzebne będą: kakao, olej kokosowy, cukier puder, mleko w proszku, sól oraz 20 sztuk orzechów włoskich.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
180 g olej kokosowy
120 g cukier puder
80 g kakao decomorreno
45 g mleko w proszku
1 szcz. sól
20 szt. orzechy włoskie
Przygotowanie
Przygotuj orzechy.
Przesiej przez sitko cukier, kakao oraz mleko w proszku.
Rozpuść olej kokosowy w kąpieli wodnej.
Dodaj do oleju mieszankę z kakao. Wymieszaj dokładnie.
Rozlej czekoladę do foremek. Odczekaj kilka minut aż czekoladki zaczną twardnieć i połóż na wierzchy połówkę orzecha włoskiego.
Włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu z formy przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w lodówce.