Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

decomorreno
Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Średnia 2 / 1

Oceń!

Poznaj nasz wyjątkowy przepis na domowe czekoladki wypełnione orzechami włoskimi. Masz ochotę na chwilę słodkiej rozkoszy? Nie ma lepszego wyboru niż nasze czekoladki! Do wykonania naszego przepisu potrzebne będą: kakao, olej kokosowy, cukier puder, mleko w proszku, sól oraz 20 sztuk orzechów włoskich.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

180 g olej kokosowy

120 g cukier puder

80 g kakao decomorreno

45 g mleko w proszku

1 szczyp. sól

20 szt. orzechy włoskie

Przygotowanie


Przygotuj orzechy.

Przesiej przez sitko cukier, kakao oraz mleko w proszku.

Rozpuść olej kokosowy w kąpieli wodnej.

Dodaj do oleju mieszankę z kakao. Wymieszaj dokładnie.

Rozlej czekoladę do foremek. Odczekaj kilka minut aż czekoladki zaczną twardnieć i połóż na wierzchy połówkę orzecha włoskiego.

Włóż do lodówki do całkowitego stężenia.

Po wyjęciu z formy przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

124

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły