Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975209847.jpeg&w=3840&q=75)
Poznaj nasz wyjątkowy przepis na domowe czekoladki wypełnione orzechami włoskimi. Masz ochotę na chwilę słodkiej rozkoszy? Nie ma lepszego wyboru niż nasze czekoladki! Do wykonania naszego przepisu potrzebne będą: kakao, olej kokosowy, cukier puder, mleko w proszku, sól oraz 20 sztuk orzechów włoskich.
0
2 / 1
Poznaj nasz wyjątkowy przepis na domowe czekoladki wypełnione orzechami włoskimi. Masz ochotę na chwilę słodkiej rozkoszy? Nie ma lepszego wyboru niż nasze czekoladki! Do wykonania naszego przepisu potrzebne będą: kakao, olej kokosowy, cukier puder, mleko w proszku, sól oraz 20 sztuk orzechów włoskich.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
180 g olej kokosowy
120 g cukier puder
80 g kakao decomorreno
45 g mleko w proszku
1 szczyp. sól
20 szt. orzechy włoskie
Przygotowanie
Przygotuj orzechy.
Przesiej przez sitko cukier, kakao oraz mleko w proszku.
Rozpuść olej kokosowy w kąpieli wodnej.
Dodaj do oleju mieszankę z kakao. Wymieszaj dokładnie.
Rozlej czekoladę do foremek. Odczekaj kilka minut aż czekoladki zaczną twardnieć i połóż na wierzchy połówkę orzecha włoskiego.
Włóż do lodówki do całkowitego stężenia.
Po wyjęciu z formy przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w lodówce.