Inspiracja:Adobe Stock
1

Składniki

600 Mililitrów
Letnia woda na makaron
1 Kilogram
mąka
3 Łyżeczki
sól
100 Gramów
drożdże
1 Łyżka
cukier
8 Łyżek
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. drożdże rozrobić z cukrem i wodą.
  2. dodać mąkę, sól, cukier i olej i wyrobić na gładkie ciasto.
  3. przykryć ściereczką o odstawić do wyrośnięcia.
  4. ciasto ponownie chwilę wyrobić i formować kulki.
  5. bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. odczekać 15 minut aby bułki podrosły.
  7. piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.

Opis

Nie ma to jak świeżutkie, pachnące domowe bułeczki.

Podobne przepisy

Pełnoziarnisty chleb z miodem

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarnisty chleb z miodem

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb

Przepis
Średni Do 3 godz
Chleb

Chleb jak z piekarni

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Chleb jak z piekarni

Chleb czekoladowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Chlebek wieloziarnisty

Przepis
Średni Do 2 godz
Chlebek wieloziarnisty

Bułeczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Bułeczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!