Domowe bułki
m7
Nie ma to jak świeżutkie, pachnące domowe bułeczki.
2
4.3 / 3
Nie ma to jak świeżutkie, pachnące domowe bułeczki.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
600 letnia woda na makaron
1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżecz. sól
100 g drożdże
1 łyżka cukier
8 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
drożdże rozrobić z cukrem i wodą.
2
dodać mąkę, sól, cukier i olej i wyrobić na gładkie ciasto.
3
przykryć ściereczką o odstawić do wyrośnięcia.
4
ciasto ponownie chwilę wyrobić i formować kulki.
5
bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6
odczekać 15 minut aby bułki podrosły.
7
piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.