Domowe bułki

m7
Domowe bułki

2

4.3 / 3

Nie ma to jak świeżutkie, pachnące domowe bułeczki.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

600 letnia woda na makaron

1 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżecz. sól

100 g drożdże

1 łyżka cukier

8 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

drożdże rozrobić z cukrem i wodą.

2

dodać mąkę, sól, cukier i olej i wyrobić na gładkie ciasto.

3

przykryć ściereczką o odstawić do wyrośnięcia.

4

ciasto ponownie chwilę wyrobić i formować kulki.

5

bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

6

odczekać 15 minut aby bułki podrosły.

7

piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

282

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły