Domowe antipasti
EkspertOdKuchni
Antipasti to tradycyjna włoska przystawka serwowana przed głównym posiłkiem. My proponujemy papryczki faszerowane serem feta i serkiem śmietankowym, które doskonale pobudzą apetyt przed innymi daniami. Świetnie sprawdzą się na rozpoczęcie przyjęcia, spotkanie z przyjaciółmi lub jako przekąska do wina. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Antipasti to tradycyjna włoska przystawka serwowana przed głównym posiłkiem. My proponujemy papryczki faszerowane serem feta i serkiem śmietankowym, które doskonale pobudzą apetyt przed innymi daniami. Świetnie sprawdzą się na rozpoczęcie przyjęcia, spotkanie z przyjaciółmi lub jako przekąska do wina. Życzymy smacznego!
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
14 szt. małe papryczki cherry peppers
200 g ser feta
100 g serek śmietankowy
1 szt. ząbek czosnku
80 ml oliwa z oliwek
1 szczyp. pieprz i sól
Przygotowanie
Papryczki umyj i osusz. Delikatnie odetnij górne części (z ogonkiem) i usuń nasiona oraz błony wewnętrzne za pomocą małej łyżeczki lub noża. Uważaj, aby nie uszkodzić ścianek papryczek.
W misce rozgnieć widelcem ser feta. Dodaj serek śmietankowy oraz czosnek i dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładka masa. Dopraw pieprzem i solą oraz dwoma łyżkami oliwy i jeszcze raz wymieszaj.
Przygotowane nadzienie umieść w rękawie cukierniczym lub woreczku foliowym z odciętym rogiem.
Delikatnie napełnij każdą papryczkę serowym nadzieniem.
Faszerowane papryczki umieść w słoiczku, zalej oliwą i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby nadzienie stężało i smaki się przegryzły.