Domowe antipasti

EkspertOdKuchni
Domowe antipasti

0

0 / 0

Antipasti to tradycyjna włoska przystawka serwowana przed głównym posiłkiem. My proponujemy papryczki faszerowane serem feta i serkiem śmietankowym, które doskonale pobudzą apetyt przed innymi daniami. Świetnie sprawdzą się na rozpoczęcie przyjęcia, spotkanie z przyjaciółmi lub jako przekąska do wina. Życzymy smacznego!

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

14 szt. małe papryczki cherry peppers

200 g ser feta

100 g serek śmietankowy

1 szt. ząbek czosnku

80 ml oliwa z oliwek

1 szczyp. pieprz i sól

Przygotowanie


1

Papryczki umyj i osusz. Delikatnie odetnij górne części (z ogonkiem) i usuń nasiona oraz błony wewnętrzne za pomocą małej łyżeczki lub noża. Uważaj, aby nie uszkodzić ścianek papryczek.

2

W misce rozgnieć widelcem ser feta. Dodaj serek śmietankowy oraz czosnek i dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładka masa. Dopraw pieprzem i solą oraz dwoma łyżkami oliwy i jeszcze raz wymieszaj.

3

Przygotowane nadzienie umieść w rękawie cukierniczym lub woreczku foliowym z odciętym rogiem.

4

Delikatnie napełnij każdą papryczkę serowym nadzieniem.

5

Faszerowane papryczki umieść w słoiczku, zalej oliwą i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby nadzienie stężało i smaki się przegryzły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły