0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
oregano
0.5 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
olej
1 Szklanka
mąka
0.5 Szklanki
ketchup
0.3 Szklanki
mleko
0.5 Sztuki
cebula
5 Sztuk
czosnek
1 Dekagram
drożdże
20 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
ser żółty
10 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. drozdze rozpuszczamy z cukrem, dodajemy sol, olej i mleko, wlewamy roztwór do mąki i zarabiamy ciasto, wałkujemy i koło grubosci ok 1cm i ukladamy na blaszcze posmarowanej olejem.
  2. ciasto smarujemy warstwa ketchupu.
  3. Pieczarki kroimy na polówki i w plasterki dusimy do miekkosci, a następnie łaczymy z pokrojona i przesmażoną na margarynie cebulką, doprawiamy pieprzem i solą i wykladamy na ciasto.
  4. Szynke trzemy na grubych oczkach i posypujemy pieczarki, posypujemy to rozgniecionym czosnkiem, a następonie utartym serem, rozcieramy w dłoniach oregano i posypujemy ser.
  5. Pieczemy w temp 170* przez 15 minut

Opis

pizza bardzo czesto robie w swoim domu i lubie eksperymentowac z dodatkami

Podobne przepisy

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Pieczone mini omlety

Łatwy Do 40 min
Pieczone mini omlety

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Naleśniki z lodami waniliowymi

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z lodami waniliowymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!