0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
oregano
0.5 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
olej
1 Szklanka
mąka
0.5 Szklanki
ketchup
0.3 Szklanki
mleko
0.5 Sztuki
cebula
5 Sztuk
czosnek
1 Dekagram
drożdże
20 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
ser żółty
10 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. drozdze rozpuszczamy z cukrem, dodajemy sol, olej i mleko, wlewamy roztwór do mąki i zarabiamy ciasto, wałkujemy i koło grubosci ok 1cm i ukladamy na blaszcze posmarowanej olejem.
  2. ciasto smarujemy warstwa ketchupu.
  3. Pieczarki kroimy na polówki i w plasterki dusimy do miekkosci, a następnie łaczymy z pokrojona i przesmażoną na margarynie cebulką, doprawiamy pieprzem i solą i wykladamy na ciasto.
  4. Szynke trzemy na grubych oczkach i posypujemy pieczarki, posypujemy to rozgniecionym czosnkiem, a następonie utartym serem, rozcieramy w dłoniach oregano i posypujemy ser.
  5. Pieczemy w temp 170* przez 15 minut

Opis

pizza bardzo czesto robie w swoim domu i lubie eksperymentowac z dodatkami

Podobne przepisy

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Tanie pączki

Przepis
Średni Do 3 godz
Tanie pączki

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Pączki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki

Pieczone mini omlety

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczone mini omlety

Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokół...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!