Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
oregano
0.5 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
olej
1 Szklanka
mąka
0.5 Szklanki
ketchup
0.3 Szklanki
mleko
0.5 Sztuki
cebula
5 Sztuk
czosnek
1 Dekagram
drożdże
20 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
ser żółty
10 Dekagramów
szynka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. drozdze rozpuszczamy z cukrem, dodajemy sol, olej i mleko, wlewamy roztwór do mąki i zarabiamy ciasto, wałkujemy i koło grubosci ok 1cm i ukladamy na blaszcze posmarowanej olejem.
  2. ciasto smarujemy warstwa ketchupu.
  3. Pieczarki kroimy na polówki i w plasterki dusimy do miekkosci, a następnie łaczymy z pokrojona i przesmażoną na margarynie cebulką, doprawiamy pieprzem i solą i wykladamy na ciasto.
  4. Szynke trzemy na grubych oczkach i posypujemy pieczarki, posypujemy to rozgniecionym czosnkiem, a następonie utartym serem, rozcieramy w dłoniach oregano i posypujemy ser.
  5. Pieczemy w temp 170* przez 15 minut

Opis

pizza bardzo czesto robie w swoim domu i lubie eksperymentowac z dodatkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!