Domowa pizza

m7
Domowa pizza

0

0 / 0

Dobre ciasto do pizzy to podstawa sukcesu. Z tym prostym i szybkim przepisem jest to możliwe - wystarczy dodać sos i ulubione dodatki.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 woda

1 szczyp. sól

8 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

600 dag. mąka pszenna tortowa

8 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać do miski, wymieszać z rozkruszonymi drożdżami

2

W środku zrobić niewielkie wgłębienie, wsypać sól, wlać olej i wodę.

3

Mikserem wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od brzegów miski.

4

Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić ręcznie.

5

Przykryć ściereczką, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.

6

Wyrośnięte ciasto rozwałkować i przełożyć na natłuszczoną blachę.

7

Na spodzie rozsmarować ketchup.

8

Posypać np. serem, krążkami cebuli i przyprawami.

9

Pizzę piec 15-20 minut w temperaturze 250 st. C .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2731

kcal

Białka

84

gram

Węglowodany

544

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły