Domowa pizza

m7
Domowa pizza

Średnia 0 / 0

Oceń!

Dobre ciasto do pizzy to podstawa sukcesu. Z tym prostym i szybkim przepisem jest to możliwe - wystarczy dodać sos i ulubione dodatki.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 woda

1 szczyp. sól

8 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

600 dag. mąka pszenna tortowa

8 dag. drożdże

Przygotowanie


Mąkę przesiać do miski, wymieszać z rozkruszonymi drożdżami

W środku zrobić niewielkie wgłębienie, wsypać sól, wlać olej i wodę.

Mikserem wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od brzegów miski.

Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić ręcznie.

Przykryć ściereczką, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.

Wyrośnięte ciasto rozwałkować i przełożyć na natłuszczoną blachę.

Na spodzie rozsmarować ketchup.

Posypać np. serem, krążkami cebuli i przyprawami.

Pizzę piec 15-20 minut w temperaturze 250 st. C .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2731

kcal

Białka

84

gram

Węglowodany

544

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły