Domowa pizza
m7
Dobre ciasto do pizzy to podstawa sukcesu. Z tym prostym i szybkim przepisem jest to możliwe - wystarczy dodać sos i ulubione dodatki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2731
kcal
Białka
84
gram
Węglowodany
544
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dobre ciasto do pizzy to podstawa sukcesu. Z tym prostym i szybkim przepisem jest to możliwe - wystarczy dodać sos i ulubione dodatki.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
400 woda
1 szczyp. sól
8 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
600 dag. mąka pszenna tortowa
8 dag. drożdże
Przygotowanie
Mąkę przesiać do miski, wymieszać z rozkruszonymi drożdżami
W środku zrobić niewielkie wgłębienie, wsypać sól, wlać olej i wodę.
Mikserem wyrabiać ciasto, aż zacznie odstawać od brzegów miski.
Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić ręcznie.
Przykryć ściereczką, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i przełożyć na natłuszczoną blachę.
Na spodzie rozsmarować ketchup.
Posypać np. serem, krążkami cebuli i przyprawami.
Pizzę piec 15-20 minut w temperaturze 250 st. C .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2731
kcal
Białka
84
gram
Węglowodany
544
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.