1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
4 Sztuki
Chlebki pita
1 Sztuka
sałata
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
keczup
40 Dekagramów
Wieprzowina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę,
  2. Oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić olejem lub oliwą z oliwek,
  3. Odstawić na 15 min.
  4. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, usmażyć na rumiano, podgrzewać kilka minut.
  5. Chlebki pita podgrzać w piekarniku, posmarować w środku keczupem (można posypać cienką warstwą startego żółtego sera lub położyć plasterek na keczupie)
  6. Napełnić usmażonym mięsem,
  7. Ułożyć na liściach sałaty.

Opis

Ten kto myśli, ze kanapki pita można tylko kupić gotowe - myli się. Oto przepis na przepyszne domowe kanapki pita

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Pieczone kofty w jasnym sosie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczone kofty w jasnym sosie

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!