Domowa pita

m7
Domowa pita

2

0 / 0

Ten kto myśli, ze kanapki pita można tylko kupić gotowe - myli się. Oto przepis na przepyszne domowe kanapki pita

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka ostra

4 szt. chlebki pita

1 szt. sałata

1 łyżka olej

4 łyżka keczup

40 dag. wieprzowina

Przygotowanie


1

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę,

2

Oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić olejem lub oliwą z oliwek,

3

Odstawić na 15 min.

4

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, usmażyć na rumiano, podgrzewać kilka minut.

5

Chlebki pita podgrzać w piekarniku, posmarować w środku keczupem (można posypać cienką warstwą startego żółtego sera lub położyć plasterek na keczupie)

6

Napełnić usmażonym mięsem,

7

Ułożyć na liściach sałaty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

406

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły