Domowa pita
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Domowa pita](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033350.jpeg&w=3840&q=75)
Ten kto myśli, ze kanapki pita można tylko kupić gotowe - myli się. Oto przepis na przepyszne domowe kanapki pita
2
0 / 0
Ten kto myśli, ze kanapki pita można tylko kupić gotowe - myli się. Oto przepis na przepyszne domowe kanapki pita
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka ostra
4 szt. chlebki pita
1 szt. sałata
1 łyżka olej
4 łyżka keczup
40 dag. wieprzowina
Przygotowanie
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę,
Oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić olejem lub oliwą z oliwek,
Odstawić na 15 min.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, usmażyć na rumiano, podgrzewać kilka minut.
Chlebki pita podgrzać w piekarniku, posmarować w środku keczupem (można posypać cienką warstwą startego żółtego sera lub położyć plasterek na keczupie)
Napełnić usmażonym mięsem,
Ułożyć na liściach sałaty.