1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
4 Sztuki
Chlebki pita
1 Sztuka
sałata
1 Łyżka
olej
4 Łyżki
keczup
40 Dekagramów
Wieprzowina
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę,
  2. Oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić olejem lub oliwą z oliwek,
  3. Odstawić na 15 min.
  4. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, usmażyć na rumiano, podgrzewać kilka minut.
  5. Chlebki pita podgrzać w piekarniku, posmarować w środku keczupem (można posypać cienką warstwą startego żółtego sera lub położyć plasterek na keczupie)
  6. Napełnić usmażonym mięsem,
  7. Ułożyć na liściach sałaty.

Opis

Ten kto myśli, ze kanapki pita można tylko kupić gotowe - myli się. Oto przepis na przepyszne domowe kanapki pita

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!