Domowa pita

m7
Domowa pita

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ten kto myśli, ze kanapki pita można tylko kupić gotowe - myli się. Oto przepis na przepyszne domowe kanapki pita

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka ostra

4 szt. chlebki pita

1 szt. sałata

1 łyżka olej

4 łyżka keczup

40 dag. wieprzowina

Przygotowanie


Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę,

Oprószyć solą, pieprzem i papryką, skropić olejem lub oliwą z oliwek,

Odstawić na 15 min.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, usmażyć na rumiano, podgrzewać kilka minut.

Chlebki pita podgrzać w piekarniku, posmarować w środku keczupem (można posypać cienką warstwą startego żółtego sera lub położyć plasterek na keczupie)

Napełnić usmażonym mięsem,

Ułożyć na liściach sałaty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

406

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły