Domowa kawa mrożona

EkspertOdKuchni
Domowa kawa mrożona

0

0 / 0

Kawa mrożona to orzeźwiające połączenie espresso, syropu amaretto, mleka, lodu, bitej śmietany, cynamonu i soczystych borówek. Idealnie sprawdzi się na rozpoczęcie dnia, popołudniowy zastrzyk energii i upalne dni.

7

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 ml espresso

2 łyżecz. syrop smakowy amaretto

100 ml mleko

5 szt. kostki lodu

1 szt. bita śmietana do dekoracji

1 szczyp. cynamon

4 szt. borówki

Przygotowanie


1

Zaparzone espresso wlewamy do wysokiej szklanki.

2

W blenderze mieszamy mleko z kostkami lodu i dolewamy do kawy.

3

Dodajemy syrop smakowy amaretto i mieszamy.

4

Na górę kawy dodajemy bitą śmietanę, posypujemy cynamonem i dekorujemy borówkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły