Domowa kawa mrożona
EkspertOdKuchni
Kawa mrożona to orzeźwiające połączenie espresso, syropu amaretto, mleka, lodu, bitej śmietany, cynamonu i soczystych borówek. Idealnie sprawdzi się na rozpoczęcie dnia, popołudniowy zastrzyk energii i upalne dni.
1
0 / 0
Kawa mrożona to orzeźwiające połączenie espresso, syropu amaretto, mleka, lodu, bitej śmietany, cynamonu i soczystych borówek. Idealnie sprawdzi się na rozpoczęcie dnia, popołudniowy zastrzyk energii i upalne dni.
7
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 ml espresso
2 łyżecz. syrop smakowy amaretto
100 ml mleko
5 szt. kostki lodu
1 szt. bita śmietana do dekoracji
1 szczyp. cynamon
4 szt. borówki
Przygotowanie
Zaparzone espresso wlewamy do wysokiej szklanki.
W blenderze mieszamy mleko z kostkami lodu i dolewamy do kawy.
Dodajemy syrop smakowy amaretto i mieszamy.
Na górę kawy dodajemy bitą śmietanę, posypujemy cynamonem i dekorujemy borówkami.