Domowa granola z miodem i orzechami
kontakt_1
Dania przygotowane w domu zawsze smakują wyjątkowo. Tak też jest z naszą granolą! Poznaj zdrowy przepis na przepyszną mieszankę orzechów (laskowych, włoskich, ziemnych i nerkowca) z dodatkiem miodu, płatków owsianych i migdałów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
896
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.6 / 7
Dania przygotowane w domu zawsze smakują wyjątkowo. Tak też jest z naszą granolą! Poznaj zdrowy przepis na przepyszną mieszankę orzechów (laskowych, włoskich, ziemnych i nerkowca) z dodatkiem miodu, płatków owsianych i migdałów.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szkl. płatki owsiane
0.50 szkl. sok pomarańczowy tymbark
5 łyżka migdały
5 łyżka orzechy włoskie
5 łyżka orzechy laskowe
5 łyżka orzechy ziemne
5 łyżka orzechy nerkowca
3 łyżka miód
Przygotowanie
Piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni a następnie posiekaj na mniejsze orzechy.
Płatki i orzechy ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, dodaj miód i sok pomarańczowy równomiernie rozłóż.
Piecz 25 minut do zarumienienia granoli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
896
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.