Domowa granola z miodem i orzechami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Domowa granola z miodem i orzechami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973656597.jpeg&w=3840&q=75)
Dania przygotowane w domu zawsze smakują wyjątkowo. Tak też jest z naszą granolą! Poznaj zdrowy przepis na przepyszną mieszankę orzechów (laskowych, włoskich, ziemnych i nerkowca) z dodatkiem miodu, płatków owsianych i migdałów.
0
2.6 / 7
Dania przygotowane w domu zawsze smakują wyjątkowo. Tak też jest z naszą granolą! Poznaj zdrowy przepis na przepyszną mieszankę orzechów (laskowych, włoskich, ziemnych i nerkowca) z dodatkiem miodu, płatków owsianych i migdałów.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szkl. płatki owsiane
0.50 szkl. sok pomarańczowy tymbark
5 łyżka migdały
5 łyżka orzechy włoskie
5 łyżka orzechy laskowe
5 łyżka orzechy ziemne
5 łyżka orzechy nerkowca
3 łyżka miód
Przygotowanie
Piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni a następnie posiekaj na mniejsze orzechy.
Płatki i orzechy ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, dodaj miód i sok pomarańczowy równomiernie rozłóż.
Piecz 25 minut do zarumienienia granoli.