Domowa granola z miodem i orzechami

kontakt_1
Domowa granola z miodem i orzechami

0

2.6 / 7

Dania przygotowane w domu zawsze smakują wyjątkowo. Tak też jest z naszą granolą! Poznaj zdrowy przepis na przepyszną mieszankę orzechów (laskowych, włoskich, ziemnych i nerkowca) z dodatkiem miodu, płatków owsianych i migdałów.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szkl. płatki owsiane

0.50 szkl. sok pomarańczowy tymbark

5 łyżka migdały

5 łyżka orzechy włoskie

5 łyżka orzechy laskowe

5 łyżka orzechy ziemne

5 łyżka orzechy nerkowca

3 łyżka miód

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni a następnie posiekaj na mniejsze orzechy.

2

Płatki i orzechy ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, dodaj miód i sok pomarańczowy równomiernie rozłóż.

3

Piecz 25 minut do zarumienienia granoli.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

896

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły