Domowa fasolka po bretońsku

m7
Domowa fasolka po bretońsku

Średnia 4.2 / 13

Oceń!

Domowa fasolka po bretońsku to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest wyjątkowo smaczne, sycące i aromatyczne. To świetny pomysł na obiad jednogarnkowy, szczególnie gdy nie chcemy spędzać dużo czasu w kuchni. Połączenie białej fasoli, boczku, kiełbasy śląskiej i aromatycznych dodatków z pewnością przypadnie do gustu mięsożercom, jak i fanom klasycznych smaków. Domowa fasolka po bretońsku doskonale smakuje zarówno samodzielnie, jak i z chrupiącą kromką chleba lub ziemniakami. Smacznego!

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. majeranek

500 g fasola biała sucha

150 g boczek wędzony

1 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

4 szt. kiełbasa śląska

2 szt. czosnek

1 szt. cebula

1 szt. przyprawa do fasoli po bretońsku

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

337

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły