Domowa fasolka po bretońsku
m7

Domowa fasolka po bretońsku to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest wyjątkowo smaczne, sycące i aromatyczne. To świetny pomysł na obiad jednogarnkowy, szczególnie gdy nie chcemy spędzać dużo czasu w kuchni. Połączenie białej fasoli, boczku, kiełbasy śląskiej i aromatycznych dodatków z pewnością przypadnie do gustu mięsożercom, jak i fanom klasycznych smaków. Domowa fasolka po bretońsku doskonale smakuje zarówno samodzielnie, jak i z chrupiącą kromką chleba lub ziemniakami. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 4.2 / 13
Oceń!
Domowa fasolka po bretońsku to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest wyjątkowo smaczne, sycące i aromatyczne. To świetny pomysł na obiad jednogarnkowy, szczególnie gdy nie chcemy spędzać dużo czasu w kuchni. Połączenie białej fasoli, boczku, kiełbasy śląskiej i aromatycznych dodatków z pewnością przypadnie do gustu mięsożercom, jak i fanom klasycznych smaków. Domowa fasolka po bretońsku doskonale smakuje zarówno samodzielnie, jak i z chrupiącą kromką chleba lub ziemniakami. Smacznego!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. majeranek
500 g fasola biała sucha
150 g boczek wędzony
1 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
4 szt. kiełbasa śląska
2 szt. czosnek
1 szt. cebula
1 szt. przyprawa do fasoli po bretońsku
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.