Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Kilogram
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
0.5 Litra
mleko
1 Gram
sól
3 Sztuki
jaja kurze całe
10 Dekagramów
drożdże
12.5 Dekagrama
margaryna
0.75 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę,cukier,mleko rozgrzać aż margaryna się rozpuści,ostudzić.
  2. Drożdże z cukrem rozpuścić w odrobinie mleka.
  3. Wszystko wlać do mąki,dodać jedno całe jajo , dwa żółtka i szczyptę soli, wyrobić.
  4. Przełożyć do blachy(do 2/3 wysokości nie więcej, ciasto rośnie jak szalone) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej i posypanej bułką tartą.
  5. Piec w 160 st. aż się zrumieni (około 50 minut)
  6. Można położyć owoce(nie zbyt soczyste) posypać kruszonką
  7. Kruszonka:
  8. 1 szkl mąki, 10 dag masła(margaryny), 3 łyżki cukru wyrobić na kruszonkę.

Opis

smaczna,łatwa,szybka zawsze się udaje

Podobne przepisy

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Pączusie

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!