Domowa czekolada

decomorreno
Domowa czekolada

Średnia 4 / 5

Oceń!

Własnoręcznie zrobiona domowa czekolada? Czemu nie? Przygotuj pyszną i naturalnie najlepszą czekoladę z orzechami, Kakao Decomorreno i zachwyć najbliższych kulinarną wyobraźnią!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 g kakao decomorreno

100 g olej kokosowy

70 g syrop klonowy

2 łyżka płatki kokosowe

2 łyżka jagody goji

2 łyżka pestki dyni

2 łyżka orzechy brazylijskie

2 łyżka sól gruboziarnista

Przygotowanie


W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy.

Zdejmujemy z kuchenki i przesiewamy do niego kakao, gdy składniki się dokładnie połączą dodajemy syrop klonowy i ponownie mieszamy.

Gotową czekoladę przelewamy do foremek lub wylewamy na papier do pieczenia.

Wierzch czekolady posypujemy ulubionymi składnikami, np. jagodami goji oraz pestkami dyni, lub płatkami kokosowymi, solą oraz pokrojonymi orzechami.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

264

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły