0
Średnia: 3.5 (głosów: 2)

Składniki

50 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
100 Gramów
Olej kokosowy
70 Gramów
Syrop klonowy
2 Łyżki
Płatki kokosowe
2 Łyżki
jagody goji
2 Łyżki
pestki dyni
2 Łyżki
orzechy brazylijskie
2 Łyżki
Sól gruboziarnista
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy.
  2. Zdejmujemy z kuchenki i przesiewamy do niego kakao, gdy składniki się dokładnie połączą dodajemy syrop klonowy i ponownie mieszamy.
  3. Gotową czekoladę przelewamy do foremek lub wylewamy na papier do pieczenia.
  4. Wierzch czekolady posypujemy ulubionymi składnikami, np. jagodami goji oraz pestkami dyni, lub płatkami kokosowymi, solą oraz pokrojonymi orzechami.

Opis

Własnoręcznie zrobiona domowa czekolada? Czemu nie? Przygotuj pyszną i naturalnie najlepszą czekoladę z orzechami, Kakao Decomorreno i zachwyć najbliższych kulinarną wyobraźnią!

Podobne przepisy

Fit rabarbarowo- jabłkowe crumble

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit rabarbarowo- jabłkowe crumble

Chocolatta z kokosową nutą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta z kokosową nutą

Zdrowy parfait ze śmietanką kokosową, granatem i jagodami g...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zdrowy parfait ze śmietanką kokosową, granatem i jagodami goji

Fit ciasteczka owsiane z jagodami goji

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit ciasteczka owsiane z jagodami goji

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Mus kakaowo-jagodowy z kaszą jaglaną i mleczkiem kokosowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Mus kakaowo-jagodowy z kaszą jaglaną i mleczkiem kokosowym

Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Zdrowy krem kakaowy z awokado i chlorellą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zdrowy krem kakaowy z awokado i chlorellą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!