Domowa czekolada

decomorreno

Własnoręcznie zrobiona domowa czekolada? Czemu nie? Przygotuj pyszną i naturalnie najlepszą czekoladę z orzechami, Kakao Decomorreno i zachwyć najbliższych kulinarną wyobraźnią!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
4 / 5
Własnoręcznie zrobiona domowa czekolada? Czemu nie? Przygotuj pyszną i naturalnie najlepszą czekoladę z orzechami, Kakao Decomorreno i zachwyć najbliższych kulinarną wyobraźnią!
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
50 g kakao decomorreno
100 g olej kokosowy
70 g syrop klonowy
2 łyżka płatki kokosowe
2 łyżka jagody goji
2 łyżka pestki dyni
2 łyżka orzechy brazylijskie
2 łyżka sól gruboziarnista
Przygotowanie
W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy.
Zdejmujemy z kuchenki i przesiewamy do niego kakao, gdy składniki się dokładnie połączą dodajemy syrop klonowy i ponownie mieszamy.
Gotową czekoladę przelewamy do foremek lub wylewamy na papier do pieczenia.
Wierzch czekolady posypujemy ulubionymi składnikami, np. jagodami goji oraz pestkami dyni, lub płatkami kokosowymi, solą oraz pokrojonymi orzechami.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
264
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.