Domowa czekolada

decomorreno
Domowa czekolada

2

4 / 5

Własnoręcznie zrobiona domowa czekolada? Czemu nie? Przygotuj pyszną i naturalnie najlepszą czekoladę z orzechami, Kakao Decomorreno i zachwyć najbliższych kulinarną wyobraźnią!

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

50 g kakao decomorreno

100 g olej kokosowy

70 g syrop klonowy

2 łyżka płatki kokosowe

2 łyżka jagody goji

2 łyżka pestki dyni

2 łyżka orzechy brazylijskie

2 łyżka sól gruboziarnista

Przygotowanie


1

W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy.

2

Zdejmujemy z kuchenki i przesiewamy do niego kakao, gdy składniki się dokładnie połączą dodajemy syrop klonowy i ponownie mieszamy.

3

Gotową czekoladę przelewamy do foremek lub wylewamy na papier do pieczenia.

4

Wierzch czekolady posypujemy ulubionymi składnikami, np. jagodami goji oraz pestkami dyni, lub płatkami kokosowymi, solą oraz pokrojonymi orzechami.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

264

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły