Dominikańskie babeczki czekoladowe

apiasecka34
Dominikańskie babeczki czekoladowe

Średnia 4.2 / 5

Oceń!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

2 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 szkl. cukier

2 łyżecz. cukier waniliowy

0.50 opak. czekolada

1 szt. jajko

1 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


Suche składniki mieszamy razem w misce.

Osobno mieszamy mokre składniki: jajko, olej oraz mleko.

Łączymy obydwie masy w całość.

Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę.

Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do 2/3 wysokości. Można zrobić to zwykłą łyżką, ale jeśli macie w domu nabieraczkę do lodów nadaje się do tego jeszcze lepiej.

Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

273

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły