Dominikańskie babeczki czekoladowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
apiasecka34
![Dominikańskie babeczki czekoladowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028829.jpeg&w=3840&q=75)
0
4.2 / 5
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżka kakao decomorreno
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. cukier
2 łyżecz. cukier waniliowy
0.50 opak. czekolada
1 szt. jajko
1 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
1
Suche składniki mieszamy razem w misce.
2
Osobno mieszamy mokre składniki: jajko, olej oraz mleko.
3
Łączymy obydwie masy w całość.
4
Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę.
5
Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do 2/3 wysokości. Można zrobić to zwykłą łyżką, ale jeśli macie w domu nabieraczkę do lodów nadaje się do tego jeszcze lepiej.
6
Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 min.