Dominikańskie babeczki czekoladowe
apiasecka34
Wartości odżywcze na porcję
Energia
273
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.2 / 5
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżka kakao decomorreno
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szkl. cukier
2 łyżecz. cukier waniliowy
0.50 opak. czekolada
1 szt. jajko
1 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Suche składniki mieszamy razem w misce.
Osobno mieszamy mokre składniki: jajko, olej oraz mleko.
Łączymy obydwie masy w całość.
Do masy dodajemy pokrojoną w małe kawałki czekoladę.
Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Wypełniamy foremki ciastem do 2/3 wysokości. Można zrobić to zwykłą łyżką, ale jeśli macie w domu nabieraczkę do lodów nadaje się do tego jeszcze lepiej.
Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 20 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
273
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.