Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1.2 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Litr
przyprawa do piernika
1 Litr
białko jaja kurzego
2 Litry
jaja kurze całe
40 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
Miód sztuczny
1 Dekagram
soda oczyszczona
10 Dekagramów
masło
50 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Robimy lukier z białka i cukru pudru i składamy domek łącząc go lukrem i szpileczkami, które po wysuszeniu lukru wyjmuję. Gotowy domek dekoruję.
  2. Ciasto chłodzimy 30 minut.
  3. Wałkujemy na grubość 05 cm i wykrawamy z wcześniej zrobionego szablonu domek, po czym pieczemy w temperaturze 180C około 10-15 min.

Opis

Jadalny domek z piernika.

Podobne przepisy

Piernikowe bombki na choinkę

Przepis
Średni Do 2 godz
Piernikowe bombki na choinkę

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!