0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
250 Gramów
mąka pszenna tortowa
120 Gramów
masło
50 Gramów
cukier puder
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
kakao
1 Łyżka
mleko
0.5 Łyżeczki
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy ,dodajemy cynamon i mieszamy
  2. dodajemy miękkie masło,cukier,jajka
  3. Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie równe części
  4. Jedną część mieszamy z kakao
  5. Drugą z mlekiem
  6. Odstawiamy do lodówki na 45 minut
  7. Formujemy nie duże wałeczki
  8. Zaplatamy raz jasne ciasto raz ciemne
  9. Lekko spłaszczamy
  10. Pieczemy w temp 190 stopni przez 15 minut

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!