Dobra zalewa do ogórków korniszonów

m7
Dobra zalewa do ogórków korniszonów

0

2.8 / 4

Zalewa to podstawa dobrych marynat.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 l woda

1.50 szkl. ocet

4 łyżka sól

20 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki zalewy zagotować i lekko przestudzić.

2

Do słoika wsadzić liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, pokrojoną marchew w talarki, koper,kawałek chrzanu i ząbek czosnku.

3

Zalewać słoiki z ogórkami i pasteryzować do momentu zagotowania się w wody w garnku.

4

Odwrócić słoiki dnem do góry.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

138

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły