Dobra zalewa do ogórków korniszonów
m7
Zalewa to podstawa dobrych marynat.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
138
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.8 / 4
Zalewa to podstawa dobrych marynat.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 l woda
1.50 szkl. ocet
4 łyżka sól
20 łyżka cukier
Przygotowanie
Wszystkie składniki zalewy zagotować i lekko przestudzić.
Do słoika wsadzić liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, pokrojoną marchew w talarki, koper,kawałek chrzanu i ząbek czosnku.
Zalewać słoiki z ogórkami i pasteryzować do momentu zagotowania się w wody w garnku.
Odwrócić słoiki dnem do góry.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
138
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.