0

Składniki

4 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
4 Szklanki
kasza manna
4 Szklanki
mleko UHT 3,2%
8 Łyżeczek
Syrop klonowy
1 Opakowanie
wiórki kokosowe
6 Łyżek
Masło orzechowe
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować pół litra mleka, powoli wsypywać 4 szklanki kaszy delikatnie mieszając. Odstawić ją na minutę od czasu do czasu mieszając. Kiedy nasza kasza jest gotowa, dodajemy cukier wanilinowy i syrop klonowy, wiórki kokosowe.
  2. Tak przygotowaną ,,bazę" dzielimy na 3 części, pierwszą zostawiamy bez zmian.
  3. Do drugiej dodajemy kakao.
  4. Do trzeciej masło orzechowe.
  5. Do miseczek układamy najpierw masę białą, potem czekoladową, na końcu orzechową.
  6. Układamy warstwy.
  7. Danie dekorujemy wiórkami kokosowymi i czekoladą.

Opis

Kasza manna w wersji z kakao i orzechami jako propozycja na niestandardowy deser.

Podobne przepisy

Batony musli z ryżem i żurawiną

Przepis
Średni Do 40 min
Batony musli z ryżem i żurawiną

Domowa czekolada

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa czekolada

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kakaowy Shake

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowy Shake

Shake kakaowo-bananowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Shake kakaowo-bananowy

Świąteczne kakaowe trufle jaglane ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne kakaowe trufle jaglane ze skórką pomarańczową

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!