Dla rodziny Monte z kaszy manny!
danusiad
Kasza manna w wersji z kakao i orzechami jako propozycja na niestandardowy deser.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
757
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
106
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kasza manna w wersji z kakao i orzechami jako propozycja na niestandardowy deser.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
4 szkl. kasza manna
4 szkl. mleko uht 3,2%
8 łyżecz. syrop klonowy
1 opak. wiórki kokosowe
4 łyżka kakao decomorreno
6 łyżka masło orzechowe
Przygotowanie
Zagotować pół litra mleka, powoli wsypywać 4 szklanki kaszy delikatnie mieszając. Odstawić ją na minutę od czasu do czasu mieszając. Kiedy nasza kasza jest gotowa, dodajemy cukier wanilinowy i syrop klonowy, wiórki kokosowe.
Tak przygotowaną ,,bazę" dzielimy na 3 części, pierwszą zostawiamy bez zmian.
Do drugiej dodajemy kakao.
Do trzeciej masło orzechowe.
Do miseczek układamy najpierw masę białą, potem czekoladową, na końcu orzechową.
Układamy warstwy.
Danie dekorujemy wiórkami kokosowymi i czekoladą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
757
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
106
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne
Mleko
Laktoza
Gluten