Dip buraczkowy

m7
Dip buraczkowy

0

0 / 0

Dodatek do mięs i wędlin.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sok z cytryny

200 g ser biały

1 szt. burak

3 szt. czosnek

1 łyżka majonez

2 łyżka koncentrat z buraków

Przygotowanie


1

Buraczka ćwikłowego ugotować, zmiksować na mus. Dodać czosnek serek twarogowy mielony, majonez, koncentrat z buraków sól i pieprz.

2

Doprawić sokiem z cytryny.

3

Wszystko razem wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

198

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły