Dip buraczkowy

m7

Dodatek do mięs i wędlin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
198
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dodatek do mięs i wędlin.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sok z cytryny
200 g ser biały
1 szt. burak
3 szt. czosnek
1 łyżka majonez
2 łyżka koncentrat z buraków
Przygotowanie
Buraczka ćwikłowego ugotować, zmiksować na mus. Dodać czosnek serek twarogowy mielony, majonez, koncentrat z buraków sól i pieprz.
Doprawić sokiem z cytryny.
Wszystko razem wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
198
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.